Mihail Genoiu, propus pentru funcţia de viceprimar al Craiovei

0
290

Consilierii municipali se întrunesc, astăzi, într-o şedinţă extraordinară pentru a vota noul viceprimar al Craiovei. După plecarea lui Florentin Tudor, care a fost declarat incompatibil de către ANI, se pare că fotoliul rămas gol va fi ocupat de prim-vicepreşedintele UNPR Dolj, Mihail Genoiu. 

Mihail Genoiu, care este şi consilier municipal din partea UNPR, aflat la primul mandat, va fi propus mai întâi în faţa consilierilor, iar apoi va fi votat pentru funcţia de viceprimar al Craiovei. Desemnarea sa este o chestiune mai mult formală, el fiind ales să îndeplinească această poziţie cu două zile în urmă, mai precis în seara zilei de marţi atunci când a avut loc o şedinţă reunită a birourilor de conducere ale UNPR Dolj şi UNPR Craiova. La finalul acestei întâlniri, liderii locali ai acestui partid au stabilit că persoana potrivită pentru acest mandat ar fi Mihail Genoiu, de atunci numele lui rămânând bătut în cuie.

Singurul consilier care a plecat în China

Despre numirea lui Mihai Genoiu în această funcţie se vorbea însă de îndată ce s-a pus problema găsirii unui înlocuitor pentru Florentin Tudor. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, la scurt timp după încetarea mandatului fostului viceprimar, că propunerea îi revine UNPR Dolj, formaţiunea politică trecând imediat la treabă. În altă ordine de idei, a devenit şi mai evident faptul că el va fi noul viceprimar după ce a fost anunţată componenţa delegaţiei Primărei Craiova pentru vizita în China. În săptămâna pe care edilii craioveni au petrecut-o pe meleajurile asiatice, Mihai Genoiu a fost singurul consilier local care a fost cooptat în grupul oficialităţilor.

Veniturile lui Mihail Genoiu

La începutul mandatului de consilier, Mihail Genoiu a declarat că este administratorul firmei Olas Prod SRL, de pe urma căreia ridica anual un venit de 5,5 miliarde de lei vechi. Conform celor menţionate în declaraţia sa de avere, acesta mai era asociat în alte patru societăţi, în care deţinea părţi sociale mai mici însă. Ca avere personală, Mihail Genoiu a menţionat că deţine un apartament în Bucureşti, dobândit în anul 2009, şi trei maşini. Două erau autoturisme marca BMW, pe ultimul BMW X5 cumpărându-l în 2008. Tot atunci, proaspătul consilier a declarat că deţine şi bijuterii în valolare de 7.000 de euro şi câteva depozite bancare, nu foare mari.

În primul an de mandat, şi-a vândut maşinile

La un an de la alegerea sa în CLM Craiova, când şi-a reînnoit datele din declaraţia de avere, Mihail Genoiu nu a schimbat prea multe lucruri. A rămas cu acelaşi apartament, dar, în garaj, a păstrat doar o singură maşină. Consilierul UNPR s-a oprit la un model BMW mai vechi, pe care îl achiziţionase din 1994, iar pe celelalte două le-a vândut. În rest, Mihail Genoiu a rămas constant la capitolul avere. În mai 2013, el era încă administrator la SC Olas Prod SRL, unde deţine 42,74% din acţiuni şi de unde ridică acelaşi venit anual de aproape 5,5 miliarde de lei vechi. Pe lângă această firmă, consilierul municipal mai este asociat la alte patru societăţi de unde obţine, totuşi, venituri cu mult mai mici.

Care va fi lista responsabilităţilor

Dată fiind activitatea sa în firmele deţinute, Mihail Genoiu este văzut acum ca o persoană cu abilităţi manageriale, el încercând să-şi construiască această imagine şi în urma intervenţiilor pe care le-a avut în şedinţele CLM Craiova. Acest lucru ar constitui un mare avantaj la preluarea mandatului de viceprimar. După cum se ştie, odată cu accederea în această funcţie, persoana nominalizată primeşte şi o serie de responsabilităţi din partea primarului. În acest moment, Mihail Genoiu ar urma să se ocupe doar de Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova, singura de care s-a ocupat predecesorul său, Florentin Tudor şi pe care ar moşteni-o.