Concurs Sportiv Judeţean „Sports for Smart Kids”

0
563

Miercuri, 30 mai 2018, între orele  9.00 şi 12.00 s-au desfășurat în Parcul Tineretului activităţi sportive în cadrul Proiectului Judeţean „SMART KIDS” prin organizarea Concursului Sportiv Judeţean „Sports for Smart Kids”, proiect coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Departamentul Învăţământ pentru Educație Timpurie cu sprijinul cadrelor didactice de la Grădinița cu P.P. „Nicolae Romanescu”, Grădiniţa cu P.P. „Floare Albastră” şi Grădinița cu P.P. „Tudor Vladimirescu”.

Activitatea a început cu un program artistic susţinut de echipele de majorete de la Colegiul Tehnic Energetic  și Colegiul Naţional ” Elena Cuza”. La concurs au participat preşcolari de grupa mijlocie şi grupa mare de la grădiniţe din Craiova şi din judeţ. „Activităţile sportive propuse în cadrul concursului au avut ca scop antrenarea unui număr cât mai mare de preşcolari în desfăşurarea de jocuri sportive, întreceri, ştafete, în vederea cultivării relaţiilor de prietenie, de colaborare, a iniţiativei şi imaginaţiei creatoare prin activitate specifică.

Cei mici trebuie educaţi să practice şi să îndrăgească sportul, deoarece acesta este un ingredient esenţial în menţinerea unei vieţi sănătoase şi echilibrate, ce permite dezvoltarea armonioasă, atât în plan fizic, cât şi psihic, fiind, deci, un factor-cheie în evoluţia individului”, a precizat prof. Cristina Maria Ciocoiu, Inspector şcolar pentru educatie timpurie.

Parteneri în acest proiect au fost Universitatea din Craiova –FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT,  DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET DOLJ şi PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA. Sponsorii acestei activităţi au fost  DECATHLON CRAIOVA, care a oferit cupe şi medalii, şi SELGROS, care a susţinut proiectul cu apă plată şi mere pentru micii sportivi.