“Let’s do it, Danube!” a ajuns la Calafat

0
254

Administrația Bazinală de Apă Jiu a continuat, ieri, campania de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor din  cadrul proiectului “Let’s do it, Danube!” la Școala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” din municipiul Calafat. În cadrul unei lecții deschise, elevii clasei a IV-a au putut învăța de la specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu amănunte despre fluviu și cât de important este acesta pentru statele riverane.

Specialiștii A.B.A. Jiu au explicat elevilor ce este Comisia Internațională pentru Protecția fluviului Dunărea, de ce aceasta organizează odată la șase ani Expediția Internațională a Dunării și care sunt efectele economice și culturale oferite. “Le-am explicat pe înțelesul lor ce fac specialiștii A.B.A. Jiu în momentul unei poluări pe Dunăre, cum diminuează efectele acesteia și care sunt cauzele repetate ale acestui fenomen. Trăind într-un oraș de pe malul Dunării școlari au contact mai des cu ce se întâmplă cu fluviul, află de la părinți, bunici de eventuale poluări, văd efectele inundațiilor când fluviul iese din matcă”, a precizat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt A.B.A Jiu.

Administrația Națională “Apele Române”  a devenit partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube!”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie a.c., iar județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.