Începând de astăzi a fost reluată producția de vehicule și motoare la fabrica Ford de la Craiova

0
515

Protejarea și menținerea sănătății și a siguranței angajaților este principala prioritate a companiei Ford în procesul de reluare a producției și revenire la muncă. “Prin urmare, pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătății, Ford va recurge în unele cazuri chiar și la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaților cea mai bună protecție posibilă”, se precizează în comunicatul companiei Ford, remis redacției.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măștilor de față pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecție personală care sunt necesare serviciilor medicale și altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.

Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simțul de responsabilitate și disciplină al angajaților pentru buna și corecta implementare a acestora.

În Craiova, Ford plănuieștesă reia producția etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare, astfel că au început productția de astăzi, 4 mai 2020. “Angajații vor fi anunțați de către supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în  șomaj tehnic, în baza unei decizii formale”, se precizează în comunicatul de presă, remis redacției.