Premierul Grindeanu, vizită oficială în Israel

0
75

grindeanuPrim-ministrul Grindeanu a sosit, miercuri seară, în Israel, fiind însoţit de o delegaţie din care fac parte şi ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie româno-israelian, Gabriel Vlase.

Primul punct din programul deplasării şefului Executivului la Ierusalim este reprezentat de o vizită la Muzeul Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului ”Yad Vashem”, care este programată joi, de la ora 09,00.

În jurul prânzului, premierul Grindeanu va fi primit de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, la reşedinţa prezidenţială “Beit Hanassi”, iar ulterior va avea o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu.

Întâlnirea lui Sorin Grindeanu cu Benjamin Netanyahu va fi urmată de un dejun oficial oferit de premierul israelian, la care vor participa toţi membrii delegaţiei ţării noastre.

De asemenea, şefii celor două guverne vor susţine declaraţii comune de presă şi vor participa la semnarea a două documente bilaterale: o declaraţie de intenţie privind reducerea tarifelor internaţionale de roaming între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România şi Ministerul Comunicaţiilor din Israel şi o declaraţie de cooperare între Ministerul Economiei din România şi Ministerul Economiei şi Industriei din Israel. Cea de a doua declaraţie comună vizează cooperarea în domenii precum transportul de energie electrică şi gaze naturale, cercetare, dezvoltare şi inovare, tehnologii înalte şi investiţii.