Doljean la puşcărie pentru tentativă de viol

0
77

Doljeanul de 37 de ani, din comuna Pleşoi, arestat la jumătatea anului trecut, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie, a fost condamnat definitiv marţi, 2 mai a.c., la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Bărbatul, cioban, a încercat să forţeze o tânără de 25 de ani să întreţină raporturi sexuale cu el şi i-a sustras telefonul mobil. Victima a reuşit să scape şi s-a oprit direct la Poliţie.

curtea de apelReamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, duminică, 24 iulie 2016, în jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o tânără, de 25 de ani, din judeţul Dolj cu privire la faptul că în timp ce se afla în extravilanul comunei Predeşti (Dolj) o persoană necunoscută, prin acte de violenţă, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta şi i-a sustras un telefon mobil. Mai exact, fata se îndrepta cu maşina către Craiova şi s-a oprit între Predeşti şi Milovan, pe câmp, să culeagă flori. A fost încolţită de nişte câini, a strigat după ajutor, astfel că şi-a făcut apariţia un cioban, care era cu oile în zonă şi a potolit câinii. Însă omul a vrut mai mult… Fata a reuşit să scape din mâinile lui şi a urcat în maşină, oprindu-se la Poliţie. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii doljeni au reuşit, în cursul zilei de luni, 25 iulie 2016, să identifice autorul faptelor, stabilind că se numeşte Constantin Mareşi, de 37 de ani, din comuna Pleşoi. „În urma probatoriului administrat, anchetatorii au luat măsura reţinerii doljeanului pentru 24 de ore, şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj. A fost prezentat Parchetului, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, iar instanţa de judecată a admis propunerea şi a dispus arestarea pe 30 de zile a bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie”, a precizat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

A recunoscut comiterea faptelor

puscarieCercetările s-au finalizat foarte repede, autorul recunoscându-şi faptele, astfel că, pe 29 iulie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Constantin Mareşi pentru tentativă de viol şi tâlhărie. Şi în faţa judecătorilor inculpatul a recunoscut comiterea faptelor şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, solicitare admisă de instanţă, pe 2 februarie a.c. fiind pronunţată sentinţa pe fond. Bărbatul a primit o pedeapsă totală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare şi a fost menţinut după gratii: „constatând că cele două infracţiuni sunt concurente, aplică inculpatului Mareşi Constantin pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă de 2 ani (1/3 ori 24 luni = 8 luni), inculpatul urmând să execute pedeapsa finală de 2 ani şi 8 luni închisoare, în regim de detenţie”. Atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au declarat apel, soluţionat marţi, 2 mai a.c., de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa de apel a menţinut pedeapsa bărbatului şi modalitatea de executare, dispunând, în plus, ca timp de 2 ani după executarea pedepsei să nu se apropie de persoana vătămată. Inculpatul rămâne după gratii până la ispăşirea pedepsei.