Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin se judecă astăzi la Curtea Constituţională

0
223

Curtea Constituţională discută miercuri excepţia privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care şi cele referitoare la alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale s-au intrunit in noua formula, in Bucuresti, luni, 16 iulie 2007. In cadrul sedintei, Curtea Constitutionala a respins sesizarea "Grupului de initiativa", care dorea modificarea Constitutiei in sensul interzicerii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, judecatorii Curtii constatand ca nu au fost indeplinite conditiile de dispersie teritoriala a semnaturilor. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Dosarul este anunţat pe site-ul Curţii Constituţionale, la secţiunea Şedinţe publice de judecată.

Şedinţa publică din 4 mai 2016, ora 10
1. Dosar nr.482D/2016 – Avram Adrian Liviu

– Excepţia de neconst. a disp. art.50 alin.(2) şi art.101 alin.(2) şi (3) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Jurnalistul Liviu Avram a contestat atât obligativitatea unui anumit număr de susţinători pentru depunerea candidaturii, în condiţiile în care pentru înfiinţarea unui partid este nevoie de doar trei oameni, cât şi alegerea primarilor din primul tur, ceea ce ar crea grave probleme de reprezentativitate.

Sursa: România TV