Pregătiri pentru Paşte în penitenciarele craiovene

0
322

Paştele va fi sărbătorit la Penitenciarul Craiova ca în fiecare an, cu un meniu tradiţional, mai bogat decât în zilele obişnuite, şi printr-un program special din care nu vor lipsi momentele cu caracter religios. 

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt pe ultima sută de metri la Penitenciarul Craiova. Persoanele private de libertate vor avea parte de un program special în aceste zile: vor asista la slujbe religioase specifice Paştelui, vor viziona spectacole artistice şi vor gusta din bucatele tradiţionale pregătite special pentru ei.

Pe parcursul întregii perioade a Sfintelor Sărbători Pascale, televiziunea cu circuit închis „Info TV” va avea un rol major, urmând să difuzeze emisiuni specifice, filme cu caracter religios precum şi Slujbele de Denii si Înviere.

„Scopul activităţilor educative şi moral-religioase planificate în această perioadă este acela de a aduce cât mai aproape de inimile persoanelor private de libertate spiritul acestor sfinte sărbători, de a-i face mai buni, mai îngăduitori şi nu în ultimul rând de a fi mai aproape de familii şi de cei dragi”, a precizat Cătălin Borleanu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Craiova.

Bucate tradiţionale pe masa deţinuţilor

Totodată, ca urmare a colaborării cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare s-a putut realiza  susţinerea materială a 150 persoane private de libertate care nu sunt vizitate de familie, prin oferirea unor pachete conţinând alimente. În plus, în vederea dezvoltării şi exersării comportamentelor prosociale, în această perioadă a fost organizată o vizită în comunitate la Mănăstirea Clocociov – judeţul Olt, cu un grup de 10 persoane private de libertate femei.

Nu în ultimul rând, în zilele de duminică şi luni persoanele private de libertate vor beneficia de un meniu alimentar îmbunătăţit din care nu vor lipsi, pe lângă tradiţionalele ouă roşii, ciorba de perişoare, piure de cartofi cu friptură de carne porc, gogoşi şi macaroane cu brânză.