Reghecampf: “Ştiam că avem calitate să batem FCSB”

0
605

După succesul cu 2-0 de pe Arena Naţională, contra FCSB, antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat:

„A fost un meci greu, FCSB e o echipă foarte bună, foarte periculoasă. Au jucători cu personalitate, cu calitate individuală foarte bună. Ne-am apărat bine, am avut și șansă la câteva ocazii mari pe care ei le-au ratat. Băieții mei și-au dat viața, au luptat, sunt fericit pentru rezultat. Am stat bine la fazele fixe. Nu cred că este neașteptat rezultatul. Înfrângerea din ultimul meci cu FCSB a fost foarte dureroasă, pentru că băieții jucaseră foarte bine. Azi am fost mai concentrați, știam că avem calitatea necesară pentru a-i bate pe cei de la FCSB. Majoritatea jucătorilor ofensivi de la FCSB își pot schimba poziția. Bineînțeles, la un moment dat, trebuie să există o ordine, o disciplină în ceea ce se face pe teren, dar asta nu este problema mea. Este problema celor de la FCSB și trebuie să regleze acest lucru. I-am pregătit pe jucătorii mei și le-am spus că jucătorii de la FCSB vor încerca să-și schimbe pozițiile, să joace foarte repede, dintr-o atingere. Am hotărât ca la acest meci să nu mai existe aut scurt, doar aut în careu, la bătaie. Să nu mai alergăm după cei de la FCSB, să plece pe contraatac. Să facem ceea ce lor nu le place. În momentul în care îi pui sub presiune pe cei de la FCSB, când ai calitate la mijlocul terenului, au mari probleme pe această tranziție negativă“.

Preşedintele Ştiinţei, Sorin Cârţu, a spus: “Noi nu prea mai avem treabă cu problemele la campionat, din păcate. Noi luptăm pentru locul doi, era ultima șansă a noastră. Îmi era frică înaintea partidei, pentru tot ce a fost înainte, necazurile noastre, antrenamente în salturi. Până la urmă, s-au unit băieții și au reușit să facă o partidă bună. Un meci în care n-am mai oferit… de fiecare dată când jucam cu FCSB, făceam niște cadouri, mai ales în prima repriză, apoi jucam cu handicap. De data asta, am fost mult mai atenți, am închis bine culoarele. S-a gândit foarte bine partida. Faptul că am înscris două goluri a fost meritat. Am avut un portar în zi inspirată, a avut două-trei intervenții în momente psihologice, la 0-0 și 1-0. Sunt bucuros, i-am zis domnului Rotaru că echipa asta câștigă cu mine antrenor sau ca președinte. Mi se pare că din ’89 n-a mai fost o victorie la București. Mi-a plăcut mult modul în care jucătorii au apărat avantajul”.

”.