Casele romilor de la Făcăi, demolate

0
681
Casele ridicate de romi la Făcăi, fără vreo autorizaţie de construire sau alte documente legale, au fost demolate în această dimineață de reprezentanții Primăriei Craiova. Este vorba mai exact de 11 dispoziţii de demolare.
        “În dimineața zilei de luni, 4 aprilie 2022, au fost puse în executare 11 dispoziții de demolare emise de către Autoritatea Locală, în vederea desființării a 13 corpuri de clădiri edificate fără forme legale și în mod abuziv pe un teren care se află în proprietatea publică a Municipiului Craiova, în zona căii ferate de la Făcăi, strada Cindrelu.  Din cele 11 persoane care își ridicaseră ilegal un număr de 13 construcții abuzive, opt au domiciliul pe raza Municipiului Craiova, iar trei figurează pe raza altor UAT-uri din județul Dolj. Precizăm faptul că toți cetățenii din zonă au fost informaţi în prealabil despre acțiunea de demolare”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Craiova.

Terenul a fost preluat în urmă cu câteva luni de la UAT Podari și actualmente face parte din domeniul public al Municipiului Craiova şi se intenţionează să facă anumite investiţii în zona respectivă. Reprezentanţii Primăriei susţin că existau numeroase sesizări primite pe dispeceratul poliției locale care reclamau faptul că persoanele din zona respectivă își foloseau copiii pentru cerșetorie, punând viața acestora în pericol, dar și a participanților la trafic, că se ocupau cu arderile ilegale de deșeuri în vederea comercializării metalelor feroase, precum și plângeri ale locuitorilor din Făcăi privind dispariția de obiecte din gospodării.  Cele 11 familii, din care fac parte 22 adulți și 35 de copii și care locuiau ilegal în zona respectivă, au fost îndrumate către domiciliile lor din Craiova și, respectiv, de pe raza județului Dolj.