Deseară, derby la Giurgiu: FCSB – “U” Craiova

0
137

FCSB – Universitatea Craiova, astăzi, ora 20.30, stadion: “Marin Anastasovici”, Giurgiu.

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, Cristea, Radunovic – Ov. Popescu, Şut, Olaru – Moruţan, Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Anton Petrea. Rezerve: Straton – Panţâru, Haruţ, Vână, Oaidă, Perianu, Vukusic, Simion, Buziuc.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Nistor – Ivan, Cicâldău, Baiaram – Tudorie. Antrenor. Marinos Ouzounidis. Rezerve: L. Popescu –  Papp, Bic, Fedele, Căpăţână, Câmpanu, Camara, Mamut, Koljic.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi).

Dincolo de rivalitate, derby-ul cu FCSB este foarte important pentru Universitatea Craiova şi pentru că poate ieşi din lupta pentru titlu, în cazul unui eşec, fiindcă distanţa de lider s-ar mări la zece puncte şi chiar după înjumătăţire n-ar fi deloc uşor de recuperat.  Palmaresul duelurilor directe este copleşitor pentru craioveni, care au numai două victorii, faţă de cele 18 ale rivalilor, alte două meciuri terminându-se la egalitate. Totodată, la ultima dispută directă, în decembrie anul trecut, FCSB s-a impus cu 2-0, dar diferenţa din joc a fost netă în favoarea roş-albaştrilor, care au ratat multe alte ocazii şi se puteau impune la scor în fieful vicecampioanei.

Anton Petrea, antrenor FCSB: “Un meci cu o echipă bună a campionatului, cu locul 3, care a avut o exprimare foarte bună în ultimele jocuri, preocupată de fotbal. O echipă cu jucători valoroși, cu un lot valoros. Așa că avem premisele unui meci frumos pentru mâine seară. Ne dorim să câștigăm fiecare meci. Suntem conștienți de importanța acestei partide, deși nu va fi decisiv acest aspect. Fiecare meci are istoria lui și sper să putem păstra această tradiție, să continăm să câștigăm împotriva celor de la Craiova.”

Marinos Ouzounidis, antrenor Craiova: „FCSB este o echipă foarte bună, ştim asta, dar şi noi suntem la fel, de aceea va fi un meci greu pentru ambele şi o partidă foarte bună. FCSB este prima în clasament, aşa că până acum este cea mai bună echipă din campionat, dar sunt sigur că şi noi suntem la acelaşi nivel cu ei, am încredere în jucătorii mei şi vreau să văd o performanţă bună din partea lor. FCSB a început foarte bine toate meciurile agresiv, în forţă, de aceea trebuie să fim atenţi de la început, să controlăm jocul şi apoi vom avea şi şansele noastre de a reuşi un rezultat bun. Ar fi important pentru încrederea noastră. Ştiu ce înseamnă pentru noi un succes, pentru moral, pentru clasament, iar dacă noi vom fi mulţumiţi de ce vom realiza, cu siguranţă şi fanii noştri vor fi.  În astfel de meciuri este importantă mentalitatea, aşa că aştept să văd pe teren caracterul echipei mele. ”

Avancronica LPF a derby-ului de azi:

Runda a 29-a programează derby-ul dintre FCSB şi U Craiova, două echipe care au ca obiectiv câştigarea titlului.

Sunt singurele formaţii care au ocupat locul 1 la finalul unei runde în acest sezon, FCSB de 20 de ori, Universitatea Craiova de opt ori.

O singură înfrângere au suferit roş-albaştrii pe teren propriu în acest sezon, 0-1 cu Academica Clinceni (7 februarie 2021), în rest o remiză (1-1 cu Sepsi OSK, 21 decembrie 2020) şi 12 victorii.

Bucureştenii au cel mai bun atac din campionat, 56 de goluri marcate, dintre care 35 pe teren propriu (medie acasă de 2,5 goluri / meci).

Doar șase goluri au încasat elevii lui Anton Petrea în partidele disputate în 2021, gruparea roş-albastră având a doua apărare din retur, după Universitatea Craiova (cinci goluri primite în 2021).

Doar un joc au pierdut oltenii în precedentele 17 deplasări din campionat, 0-1 cu Chindia (27 februarie 2021), interval în care au mai înregistrat 11 succese şi 5 rezultate de egalitate.

20 dintre cele 33 de goluri înscrise de craioveni au fost marcate în prima repriză.

Universitatea Craiova are cea mai bună apărare din campionat, numai 14 goluri încasate, dintre care doar trei din faze fixe (cele mai puţine primite din momente statice).

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, FCSB şi Universitatea s-au mai întâlnit de 21 de ori în principala competiţie internă, de 17 ori s-au impus bucureştenii, de două ori au câştigat oltenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. În tot acest interval, “Ştiinţa” a reuşit doar o remiză în 10 deplasări pe terenul roş-albaştrilor.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – CS Universitatea Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova – FCSB 2-5.

Cea mai recentă întâlnire directă: 18 decembrie 2020, Universitatea Craiova – FCSB 0-2 (dublă Dennis Man).

Mediile de vârstă: FCSB – 24 ani şi 5 luni; Universitatea Craiova – 26 ani şi 5 luni.

Se întâlnesc echipele care folosesc cei mai puţini străini pe durata unei partide, FCSB are o medie de 0,64 străini/meci, iar Universitatea Craiova de 2,75 străini/meci.

Universitatea Craiova este formaţia cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 28, dintre care Mirko Pigliacelli este singurul integralist.

FCSB s-a bazat pe 36 de fotbalişti, 20 dintre ei fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998 (cei mai mulţi eligibili U 21).”