4 aprilie 2020: Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

0
1345

Prima Conferință Națională dedicată animalelor fără stăpân a avut loc în 2010, în Olanda, iar Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân se desfăşoară anual în peste 15 ţări la data de 4 aprilie.

Ambasadorul acestei zile este Cesar Millan, dresorul de câini și gazda emisiunii „Dog Whisperer”, iar data acestei zile nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, potrivit stiri.tvr.ro.

„Într-un fel, şi eu am fost al nimănui. Ajuns în America, nu ştiam engleza, nu ştiam unde voi dormi, unde voi mânca, nu ştiam ce se va întâmpla cu mine. Ştiam că de unde vin îmi era bine, aveam o familie care mă iubea. Este înfricoşător să dormi pe stradă şi să nu şti ce-ţi rezervă ziua de măine. Dar eu am fost norocos, pentru că am putut să-mi înbunătăţesc situaţia prin educaţie. Am fost şi mai norocos pentru că oamenii au crezut în mine şi m-au ajutat să devin ce sunt acum. Situaţia a fost grea, dar cu ajutorul oamenilor am reuşit să o depăşesc”, a declarat Cesar Milian, conform sursei citate anterior.