Proiect Erasmus+, derulat Palatul Copiilor: LEARN 4 LIFE- ACTIVE AND RESPONSIBLE CITIZENSHIP

0
569
Acest proiect este derulat în perioada 31 august 2018-01 septembrie 2020 la Palatul Copiilor Craiova, coordonatorul proiectului în unitate fiind prof. dr. Călmuc Felicia.
Cea de-a doua mobilitate a proiectului s-a desfășurat în perioada 25-29 martie 2019 în localitatea Atri, Italia, iar școala gazdă reprezintă coordonatorul proiectului ce are ca parteneri România, Turcia, Grecia și Polonia.
De la Palatul Copiilor Craiova au participat prof.dr. Călmuc Felicia și prof.ing. Dinișor Sorin care au însoțit 6 copii cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani: Cazan Teodor, Nițu Victor, Rădoi Bianca, Veleanu Iasmina, Călmuc Daria și Cuțulescu Rareș.
Pe parcursul celor 5 zile elevii au participat la ateliere de lucru interactive pe teme de voluntariat și protecția mediului, precum și la vizite culturale organizate cu scopul de a descoperi moștenirea istorică a regiunii Abruzzo din Italia. Săptămâna s-a încheiat cu o experiență extrem de plină de semnificații pentru copii, prin vizitarea celor mai importante obiective istorice și culturale din Roma. A fost o săptămână de neuitat pentru elevi și profesori deopotrivă, o săptămână ce ne-a readus în atenție importanța activităților nonformale și transdisciplinare în dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor.