Niciun Viitor pentru Craiova în ambele competiţii

0
425

Universitatea Craiova – Viitorul 1-2

Au marcat: Bancu 5 / Houri 77, Rivaldinho 89.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 5.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Donkor 5, Kelic 6, Briceag 5 – Martic 6 (71 Acka) 3, Mateiu 6, Cicâldău 7, Bancu 7 – Bic 4 (61 Fedele) 4, Bărbuţ 6, Carlos Fortes 6 (65 Nuno Rocha). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Acka, Tiago, Fedele, Traşcă, Drăghici, Nuno Rocha.

Viitorul: Cojocaru 6 – Boboc 6 (78 Mladen), Ţâru 7, Ghiţă 7, de Nooijer 7 – T. Băluţă 6, Vână 5 (46 Iacob) 6, Houri 7 – Calcan 4 (35 Rivaldinho) 7, I. Hagi 7, Drăguş 7. Antrenor: Gică Hagi. Rezerve: Tordai – Mladen, Iacob, Achim, Măţan, Eric, Rivaldinho.

Arbitru: Horaţiu Feşnic 7. Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Ciprian Danşa. Rezervă: Iulian Călin.

Observatori: Octavian Goga, Nicolae Grigorescu.

Niciun atu nu părea să aibă Craiova înaintea primei manşe din semifinala Cupei României cu Viitorul. Cu moralul scăzut după un nou meci pierdut cu rivala FCSB, fără câţiva jucători importanţi, cu antrenorul contestat din toate părţile, prinsă între două derby-uri de campionat şi având doar câteva mii de fani alături, deţinătoarea trofeului aborda cu şansa a doua meciul în faţa unei formule care avut parte de câteva săptămâni de odihnă, venită în Bănie să lupte cu toate forţele pentru al doilea trofeu din istoria clubului lui Gică Hagi. Aşadar, „Regele” a pus în teren cel mai bun 11, în timp ce Mangia a folosit, ca de obicei în meciurile cu Viitorul, un sistem cu 3 fundaşi, şi a improvizat în faţă, jucând Bic, lângă Bărbuţ şi Fortes. Şi totuşi, startul meciului le-a aparţinut oltenilor, care au invadat jumătatea adversă, iar la una dintre intercalările lui Bancu în spatele liniilor adversarilor, căpitanul Ştiinţei, lansat de Fortes, l-a executat pe Cojocaru. Duelurile au fost tari din start, s-a jucat la limită, uneori dincolo de ea, ca într-un meci pe viaţă şi pe moarte. Riposta oaspeţilor a venit după o jumătate de oră de joc, Drăguş finalizând din drop în afara porţii, deşi îl avea în faţă numai pe Pigliacelli. Imediat, Craiova a ratat şansa unui 2-0 reconfortant, dar Cojocaru s-a întins pe devierea lui Bărbuţ şi a respins. Gică Hagi nu l-a simţit în joc pe Calcan şi nu i-a mai oferit şansa să termine prima parte, forţând cu un vârf puternic, Rivaldinho. Efectul a fost mutarea jocului în jumătatea olteană, dar ocazii n-au mai apărut până la pauză. O reacţie consistentă a Viitorului era aşteaptată pentru partea secundă, mai ales că oltenii au făcut pasul înapoi, prospeţimea puştilor lui Hagi forţându-i la retragere. Şi totuşi, oaspeţii nu au reuşit să ameninţe careul oltean până când nu s-a refăcut cuplul falimentar Donkor-Acka în defensiva gazdelor. Oaspeţii au creat faza egalării în banda celor doi, dintr-un simplu aut, iar Houri a venit cu finalizarea cu latul, din centrul careului. Nuno Rocha putea aduce victoria gazdelor cu 5 minute înainte de final, dar a fost blocat pe 6 metri. Lovitura de graţie a dat-o Rivaldinho, în final. Fedele a pierdut un duel uşor la centru, Acka a fost manechin lângă fiul lui celebrului Rivaldo, care nu l-a iertat pe Pigliacelli şi a declanşat în tribune solicitările de demisie a lui Mangia. Viitorul devine mare favorită la calificarea în finală, în timp ce Craiova e pe cale să rateze ambii iepuri pe care i-a fugărit în acest final de sezon.

Mesaj anti-Gică Popescu al galeriei Craiovei

Galeria Craiovei nu a uitat nici acum trădarea lui Gică Popescu de acum 17 ani, când „Baciul” a semnat cu Dinamo şi i-a dedicat un mesaj dur. „Tu nu eşti neutru, tu eşti Iuda!” au scris fanii Craiovei, cu referire la declaraţia fostului internaţional, care a spus că la meciul dintre Universitatea şi Viitorul este echidistant, fiind suporterul ambelor echipe. De asemenea, fanii Craiovei au acuzat faptul că talentele de la academia lui Popescu sunt direcţionate către clubul cumnatului său, nu către Ştiinţa. La momentul celebrei dezertări a lui Popescu, galeria din Bănie l-a renegat pe fostul idol al Băniei, înfierându-l cu mesajul: „Gică Popescu, eşti un Iuda, te urâm, trădătorule!”