Mesajul adresat de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la ceremonialul organizat cu prilejul celebrării Zilei NATO la sediul Brigăzii Multinaționale Sud-Est

0
172

„Sunt profund onorat să particip la un eveniment aniversar cu totul special, prin care marcăm 70 de ani de la fondarea Organizației Tratatului Nord-Atlantic, alături de reprezentanții unei structuri care și-a adus o contribuție decisivă pe parcursul aderării și ale cărei acțiuni susțin astăzi respectarea angajamentelor asumate în cadrul acestui parteneriat.

Stimați militari, în relația țării noastre cu NATO ați fost deschizători de drumuri. Din rândurile dumneavoastră provine prima unitate a Armatei României dislocată în Afganistan, prima unitate care a participat la o misiune de luptă în afara granițelor după cel de-al Doilea Război Mondial, iar profesionalismul dovedit a fost hotărâtor pentru accederea la alianță.

Doi ani mai târziu, militari ai acestei brigăzi trăiau momentul aderării într-o altă zonă de conflict, în Irak, devenind astfel primii cărora le revenea onoarea de a arbora, într-un teatru de operații, drapelul NATO alături de tricolorul național.

Eforturile dumneavoastră și ale camarazilor dumneavoastră au dus România în NATO, dar au adus și NATO aici, la Craiova, prin intermediul Brigăzii Multinaționale Sud-Est – încă o dovadă că înaltele calități care vă definesc sunt larg recunoscute, apreciate și constituie fundamentul pentru unele dintre cele mai importante inițiative ale țării noastre.

În numele meu și al Consiliului Județean Dolj, vă încredințez de întreaga admirație pentru tot ce ați reușit să realizați, cu abnegație și mari sacrificii, în slujba și în beneficiul României, dorindu-vă mult succes în misiunea de înaltă responsabilitate pe care o îndepliniți.“