Prima Enciclopedie digitală dedicată momentelor-cheie de la 1918

0
218

Prima Enciclopedie interactivă care celebrează oamenii şi momentele-cheie ce au făcut posibilă întregirea României în urmă cu 100 de ani a fost prezentată şi lansată în premieră naţională de către Siveco România.
Materialul interactiv, primul proiect al Fundaţiei Siveco, este disponibil în trei versiuni de limbă (română, engleză şi, în curând, franceză) şi cuprinde peste 300 de fotografii rare din colecţii particulare sau muzeale, materiale filmate în format 3D, 24 de hărţi interactive şi jocuri ce pot fi vizualizate pe PC, laptop, tabletă sau smartphone.

De asemenea, pot fi vizionate opt scurte mărturii filmate, dar şi explorate din toate unghiurile, 12 obiecte 3D, monumente-simbol ale Primului Război Mondial şi Marii Unirii. Enciclopedia conţine, totodată, 24 de hărţi dinamice, în care se poate urmări progresul evenimentelor şi implicarea tuturor actorilor din teatrul de război, precum şi un joc 3D care simulează bătălia de la Villers-Bretonneux.

Enciclopedia este structurată pe cinci mari capitole: “Contextul general”, “România sub arme”, “Frontul de acasă”, “România întregită” şi “Locuri ale memoriei”.

Enciclopedia “România 1918. Oameni, momente şi imagini.” se adresează românilor de pretutindeni, ca un memento al celui mai important proiect naţional, şi anume întregirea neamului şi poate fi descărcată gratuit, începând din 3 aprilie, de pe orice platformă sau direct de pe site-ul dedicat romania1918.eu. Toată enciclopedia a fost creată prin voluntariat şi prin generozitate. Vreau ca această enciclopedie să ajungă, până la 1 septembrie 2018, la toţi profesorii de istorie din România şi până la 1 decembrie 2018 să ajungă la toţi elevii români, ca material de studiu”, a declarat, în deschiderea conferinţei de lansare a lucrării, Radu Jugureanu, profesor de matematică şi coordonator al proiectului.