Comercianții de carne din Craiova, verificați de polițiști

0
199

Având în vedere că a crescut cererea, în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, polițiștii craioveni au demarat verificările la comercianții de carne și produse din carne. În urma unui control făcut ieri, în Craiova, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 70.000 lei pentru neregulile constatate și au confiscat mărfuri în valoare de peste 2.000 lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la IPJ Dolj, împreună cu inspectori din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj au organizat, ieri, în municipiul Craiova, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și a produselor din carne.

„În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au verificat 16 societăţi comerciale de profil, 9 persoane fizice şi 5 mijloace de transport. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, HG 984/2005 şi OUG 28/1999, în cuantum total de 69.500 lei și au confiscat mărfuri în valoare de 2.440 lei, reprezentând 278 kg carne pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cosmin Grădinaru.

Astfel, în timpul acțiunii, în Piața Agroalimentară Craioviţa Nouă, echipa mixtă de control a constatat că reprezentanţii unui agent economic ofereau spre vânzare cantitatea de 75 kg carne porc pentru care nu aveau documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se, totodată, confiscarea cantității de 75 kg carne porc, în valoare de 900 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.