Cererea DNA în cazul deputatului Eugen Bejinariu va fi dezbătută şi votată marţi de Camera Deputaţilor

0
362

Cererea DNA privind urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, deputatul Eugen Bejinariu, va fi dezbătută şi votată, în şedinţa de astăzi a plenului Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, deputatul PSD Ioana Bran.

vot-camera-deputatilor„Acest punct este pe ordinea de zi şi va intra mâine (marţi-n.r.) la dezbatere şi la vot”, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, întrebată când va ajunge în plen cererea DNA privind urmărirea penală a deputatului Eugen Bejinariu. DNA a cerut în noiembrie 2016 urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul “Microsoft”.

            Acuzaţia pe care procurorii anticorupţie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

            “Bejinariu Eugen a exercitat următoarele activităţi: a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitaţii publice; a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH… “, potrivit cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

          Procurorii acuză că, în acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari. Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi volumele (28) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.