“Tapa” de bani patronii de firme, susținând că a fost trimis de un medic

0
128

Un tânăr de 27 de ani din Piatra Olt, a fost reținut pe 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi înşelăciune. Acesta făcea bani mințind că este trimis de medicul Cazacu de la Spitalul de Urgență Craiova pe la firme pentru a primi ajutor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu sprijinul operativ de specialitate al D.I.P.I., în urma activităților specific de cercetare, l-au introdus în arestul IPJ Dolj, miercuri seară, pe bază de ordonanţă de reţinere pe Valentin Cioponea, de 27 de ani, din Piatra-Olt, județul Olt, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi înşelăciune .

“Polițiștii au stabilit faptul că, în perioada octombrie 2013 – februarie 2014, suspectul a înşelat sau a încercat să înşele mai multe persoane ce deţin funcţii de conducere în cadrul unor societăţi comerciale din Craiova, cu obiect de activitate comerţ cu produse farmaceutice, solicitând sume cuprinse între 100 lei şi 700 lei prin folosirea calităţii mincinoase de şofer al unui medic din Craiova, sau pacient al acestuia, dar şi prin prezentarea ca adevărată a faptei mincinoase că este trimis de medicul respectiv pentru a colecta sume de bani necesare, fie pentru aşi plăti contribuţiile asigurărilor sociale de sănătate pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, fie pentru ajutorarea unor persoane cu probleme grave de sănătate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol. Până în acest moment, prejudiciul probat în sarcina lui Cioponea este de 1.500 lei, însă cercetările în cauză continuă. Aseară, bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.