La TVR CRAIOVA – selecţie naţională pentru “Mamaia copiilor”

0
113


        La Craiova începe numărătoarea inversă pentru cea de-a  XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia copiilor” 2014. Astăzi, începând cu ora 11.00, la sediul TVR Craiova are loc selecţia naţională pentru secţiunea de interpretare a a celui mai important concurs dedicat tinerelor talente din domeniul muzical. Participarea la această  etapă se face în ordine alfabetică şi în ordinea grupelor de vârstă, după următorul program: ora 11.00 Grupa 1 (4 – 6 ani) ; ora 12.00 Grupa a 2-a (7 – 9 ani) ; ora 13.00 Grupa 3-a (10 – 12 ani) şi ora 14.00 Grupa 4-a (13 – 15 ani).

          Prezenţa este obligatorie cu cel puţin 30 de minute mai devreme de ora stabilită, pentru se îndeplini formalităţile de înscriere. Părinţii sau însoţitorii concurenţilor sunt rugaţi să aibe asupra lor buletinul de identitate. Selecţia naţionala se desfăşoară, pentru prima dată, sub egida Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, la audiții participând și vicepreședintele prestigioasei organizaţii profesionale, director muzical al festivalului, Viorel Gavrilă.  La secţiunea Interpretare vor promova în finala de la Mamaia cate 8-12 concurenti de la fiecare categorie de varsta  din intreaga tara.

           Pentru secţiunile Show şi Creaţie, selecţiile naţionale se fac pe baza DVD-urilor  cu momentul artistic al concurentului, respectiv cu  creaţiile în primă audiţie, care vor fi trimise până pe 25 aprilie pe adresa organizatorilor, urmând ca în data de 28 aprilie să aibă loc jurizarea.  În  finala secţiunii Creaţie vor ajunge 21 de melodii, câte şapte pentru fiecare categorie de vârstă: preşcolari, şcolari şi adolescenţi. La secţiunea Show, juriul va alege cele mai bune  14 propuneri. Detalii suplimentare se găsesc pe site-ul festivalului, http://www.mamaiacopiilor.ro/.  Festivalul “Mamaia copiilor” se va desfăşura în perioada  7-13 iulie 2014, iar transmisia în direct de către TVR2 a concursului va avea loc in intervalul 10-13 iulie.