Wizz Air va începe zborurile de pe Aeroportul din Craiova către Bergamo, Milano

1
244

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că, începând cu data de 13 mai a.c., compania Wizz Air va începe zborurile de pe Aeroportul din Craiova către cel din Milano, Italia. Acesta a mai spus că, odată cu aceste zboruri, îşi vor începe activitatea şi cei de la Carpatair, care vor relua cursele către Roma. O altă veste bună dată de Ion Prioteasa este legată de faptul că se finalizează licitaţia şi vom mai avea încă o rută sigură către Anglia, pe Aeroportul Luton. 

Compania de zboruri Wizz Air ar fi trebuit să îşi înceapă cursele către Aeroportul Bergamo din Milano din data de 20 mai, numai că acest lucru se va întâmpla cu şapte zile mai devreme, spre bucuria celor care îşi doresc să se deplaseze în Italia mai repede. „Vestea bună este că firma Wizz Air, cu care noi am semnat un contract şi care trebuia să îşi înceapă zborurile din data de 20 mai către Bergamo Milano – Italia, ne anunţă că poate să reia aceste zboruri din data de 13 mai, ceea ce înseamnă că atunci va fi primul zbor Craiova-Bergamo. O altă veste bună este că, din datele pe care le au până în prezent, aproximativ o lună şi ceva vor lucra cu casa închisă. Adică cererile au fost enorme şi pe intern în România şi pe extern în Italia. Aşa că o aeronavă foarte mare de data aceasta, de circa 185 de locuri, pleacă în regim rentabil de pe aeroportul Craiova şi din zona Bergamo către România. Văzând acest lucru, cei de la Carpatair ne anunţă că încep şi ei zborurile şi le reiau pe cele către Roma cam în aceeaşi perioadă. Şi, de asemenea, vestea bună este că se aliniază la preţuri, pentru că Wizz Air este o firmă de low-cost cu preţuri foarte mici, ceea ce trebuie să facă într-un fel şi Carpatair, care va zbura spre Roma şi care este posibil să ajungă cu preţurile undeva la 50-60% faţă de preţul pe care le-au avut anterior. Deci, iată încă o veste bună pentru olteni, pentru cei care vor zbura de la Craiova”, a declarat Ion Prioteasa.

„Destinaţia Spania nu a găsit foarte mulţi doritori”

O altă veste bună este că în aceste zile se încheie licitaţia pentru noile destinaţii de pe Aeroportul din Craiova, iar Anglia este o destinaţie sigură. „Aeroportul Luton este primul pe care se va zbura din această toamnă, probabil din luna septembrie vom avea primele zboruri. Este o mare bucurie pentru noi. Apoi vom vedea ce se va mai întâmpla şi cu alte destinaţii”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.

Acesta a mai anunţat că încercarea unor destinaţii către Spania nu au stârnit interes şi deocamdată nu vor fi zboruri din Craiova către această ţară. „Se pare că destinaţia Spania nu a găsit foarte mulţi doritori. Este o problemă foarte mare pentru cei care trebuie să meargă spre o destinaţie foarte îndepărtată, pentru că dacă ar face escală preţul biletului ar creşte foarte mult. De aceea se zboară cu aeronave foarte mari, care trebuie să fie măcar pe jumătate pline. Noi o să scoatem în continuare destinaţii. Probabil următoarea va fi Germania, dar este clar în acest moment că vom avea Italia – Milano şi Roma, că vom avea Luton – Anglia”, a mai spus Ion Prioteasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai afirmat că se fac eforturi pentru a aduce cele 19 milioane de euro la Aeroportul din Craiova, necesare pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare şi modernizare: „Încercăm pe toate căile să facem finanţabil proiectul nostru de 19 milioane de euro pe care vrem să le aducem la Aeroportul din Craiova pentru încheierea lucrărilor de asfaltare şi modernizare şi pentru siguranţa cetăţenilor pe timp de noapte”, a conchis Ion Prioteasa.

1 COMENTARIU

  1. Sper din suflet sa avem zboruri cu compania Wizz Air si Craiova – Roma.
    Momentan exista numai zboruri cu compania Carpatair care are costuri ff ridicate fapt care pe majoritatea oltenilor ii impiedica sa revina mai des acasa sa-si viziteze familiile, parintii, copii.
    Roma este orasul cu cei mai multi olteni si cred ca va fi bine venita compania Wizz Air.

Comments are closed.