2013 va însemna eficientizarea costurilor şi obţinerea unor marje de profit adecvate

0
331

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD – Groupe Société Générale, a acordat în 2012 finanţări în valoare totală de 92 de milioane de euro, înregistrând o creştere cu 11% comparativ cu 2011, şi a încheiat un număr de 1.890 de contracte de leasing. Rezultatele înregistrate la finele anului 2012 au consolidat poziţia BRD Sogelease pe piaţa de leasing, compania ocupând locul al doilea în topul firmelor de leasing afiliate sistemului bancar, faţă de locul cinci în 2011.

Ponderea cea mai mare, de 58,4% din totalul finanţărilor, aparţine sectorului auto, acesta având o contribuţie importantă în totalul finanţărilor pe piaţa de leasing din România în 2012, urmată de finanţările destinate echipamentelor, cu 40,6%. O creştere semnificativă s-a înregistrat în finanţarea echipamentelor, cu 30% comparativ cu 2011, în special pe echipamentele de construcţii, dar şi în privinţa celor destinate industriei prelucrătoare. Cea mai puternică scădere s-a resimţit în finanţările acordate sectorului imobiliar, în strânsă corelaţie cu evoluţia pieţei pe acest segment de activitate.

“2012 a fost un an satisfăcător. Am reuşit continuarea trendului ascendent din 2011, de creştere a cifrei de afaceri, şi am înregistrat un rezultat financiar net pozitiv. Pe partea de recuperare a creanţelor am reuşit îmbunătăţirea numărului de zile de întârziere încă din faza de recuperare amiabilă”, a declarat Vorles Morlot, directorul general al BRD Sogelease.

“Noi suntem pregătiţi să le oferim soluţii de finanţare personalizate”

Pentru anul 2013, BRD Sogelease îşi propune o creştere a valorii bunurilor finanţate, în linie cu creşterea înregistrată în 2012, în contextul unui mediu economico-social încă instabil şi imprevizibil. “Investitorii par să aştepte momentul optim pentru demararea proiectelor de investiţii propuse. Noi suntem pregătiţi să le oferim soluţii de finanţare personalizate şi servicii asociate de calitate. În acelaşi timp, 2013 va însemna eficientizarea costurilor şi obţinerea unor marje de profit adecvate”, a mai declarat directorul deneral al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Pe lângă contextul macroeconomic dificil, anul 2013 aduce importante modificări de ordin legislativ cu impact semnificativ asupra activităţii de leasing din România, respectiv adoptarea şi implementarea timbrului de mediu pentru autoturisme, aplicarea noului Cod de Procedura Civilă, precum şi liniile directoare transmise de BNR cu privire la majorarea ponderii finanţărilor acordate în moneda naţională (Regulamentul BNR nr. 17/2012).

28 de societăţi de leasing şi 6 societăţi de credit de consum

Filială a BRD – Groupe Societe Generale, BRD Sogelease este, din punctul de vedere al valorii bunurilor finanţate, printre primele societăţi de leasing din România, filiale ale unor bănci sau instituţii bancare. Membru fondator al Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare (ALB), BRD Sogelease IFN S.A. este constant prezentă în topul celor mai mari societăţi de leasing din România. ALB numără în prezent 28 de societăţi de leasing şi 6 societăţi de credit de consum, ce reprezintă grupuri financiare nebancare de renume şi cu reprezentare internaţională. «Asociaţia Societăţilor Financiare – ALB România», organizaţie afiliată la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Societăţilor  de Leasing – Leaseurope şi membră a  Federaţiei Creditului de Consum din Europa – Eurofinas, reprezintă un total de circa 91% din totalul pieţei de leasing din România şi aproximativ 96% din piaţa creditului de consum.