Studenţii Facultăţii de Automatică, premiaţi la Paris

0
127

O echipă studenţească de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova a participat, în perioada 26-27 martie, la „The Freescale Cup” – Cupa Mondială Freescale (fostă Motorola), finala pe Europa, organizată la École Supérieure d’Ingénieurs en Électronique et Électrotechnique (ESIEE) din Paris, Franţa. Concursul, desfăşurat în domeniul sistemelor embedded, a presupus dezvoltarea unor structuri şi algoritmi pentru o arhitectură realizată pe o maşină electrică prototip. Firma Freescale a donat pachete integrale (maşină electrică, servomotoare, cameră video, placă de dezvoltare cu microcontroller) pentru realizarea proiectului final. În total s-au înscris 107 de echipe studenţeşti din 11 ţări europene.

Echipa craioveană, RoadRunners, compusă din Anghel Marius, Petroianu Sorin, Piţigoi Lucian (studenţi în anul al IV-lea la Automatică şi informatică aplicată) li prof. dr. ing. Cosmin Ionete – responsabil, a obţinut Premiul al II-lea la proba de obstacole – Object avoidance exercise – în această prestigioasă competiţie internaţională.

În octombrie 2012, reprezentanţii Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova au decis participarea în premieră cu două echipe studenţeşti la Cupa Mondială Freescale (fostă Motorola),  concurs ce s-a desfăşurat iniţial pe zone geografice (Europa, Asia, America Centrală şi de Sud, America de Nord).  O singură echipă craioveană a ajuns în finală.