Crima de pe „Nicolae Romanescu”, rezolvată după un an şi jumătate

1
393

Poliţiştii craioveni şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma unei anchete care a durat mai bine de un an şi jumătate, au reuşit să facă lumină într-un dosar vizând uciderea unui craiovean de 83 de ani. Bărbatul a fost găsit decedat, în locuinţa sa, în august 2011, cu capul făcut zob şi mai multe leziuni de violenţă. Casa era vraişte, iar pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că un grup de minori de etnie romă, unii dintre ei având chiar 7 ani la momentul respectiv, au intrat la furat în locuinţa bătrânului, acesta i-a surprins, iar trei dintre ei, cei mai mari, care acum au 17 ani, l-au luat la bătaie, doi dintre ei lovindu-l cu câte o scândură, iar cel de-al treilea cu un ciocan în cap.

După mai bine de un an şi jumătate de cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale şi procurorii craioveni au reuşit să stabilească autorii unei crime comise pe 22 august 2011. La momentul respectiv, un bătrân de 83 de ani, Grigore Dumitru, a fost găsit decedat, cu capul spart şi mai multe urme de violenţă, locuinţa sa, de pe strada „Nicolae Romanescu”, nr. 4, din cartierul craiovean „1 Mai”, în apropierea centrului comercial „Pelendava” fiind răvăşită. Fapta s-a înregistrat la momentul respectiv cu autori necunoscuţi, poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu lucrătorii SRI Dolj, continuând cercetările.

„Cu ocazia autopsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, urmarea unui traumatism cranio-cerebral forte cu fracturi cominutive, multiple, ale oaselor craniului. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur cu suprafaţa de impact cuprinsă între 4 – 16 cm. Loviturile au putut fi aplicate din faţă, spate, lateral stânga-dreapta. Între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”, după cum s-a consemnat în raportul medicilor legişti, la momentul respectiv.

După o muncă destul de grea, mai ales că, în mod obişnuit, în locuinţa bătrânului veneau mulţi tineri de etnie romă, anchetatorii au reuşit acum să stabilească cine sunt autorii: Gheorghe Mihai, Elvis Buţu şi Gheorghe Udilă Mustafa, toţi de 17 ani, din Craiova. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma cercetărilor a reieşit că cei trei, împreună cu alţi patru minori, care au şi acum sub 14 ani (cel mai mic având 7 ani la momentul respectiv) şi care nu răspund penal, au pătruns, seara, în locuinţa victimei pentru a sustrage bunuri. Bătrânul s-a trezit şi i-a văzut, moment în care cei trei mai mari l-au luat la bătaie. Buţu şi Mustafa au pus mâna pe câte o scândură cu care au început să-l lovească, iar Gheorghe Mihai a găsit un ciocan cu care l-a izbit de mai multe ori în cap pe bătrân. După ce l-au lăsat pe Grigore Dumitru, inconştient, într-o baltă de sânge, minorii au răscolit casa şi au plecat cu o combină muzicală, un ceas de mână, o pătură, un ceas de masă şi suma de 6 lei.

„La data respectivă, în cauză a fost începută urmărirea penală in rem, adică cu privire la faptă, dosarul fiind înregistrat cu autori necunoscuţi. Cauza a fost soluţionată în colaborare cu ofiţerii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu sprijinul logistic al SRI Dolj. În cursul zilei de ieri (n.r. – marţi), Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a propus Tribunalului Dolj luarea măsurii arestării preventive faţă de cei trei inculpaţi, propunere admisă de instanţă. S-a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile a inculpaţilor, pentru comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cei trei sunt deja după gratii. Astfel, Gheorghe Udilă Mustafa şi Elvis Buţu sunt în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri, în executarea unor pedepse de 4 ani şi 6 luni, respectiv 3 ani închisoare pentru infracţiuni de furt şi tâlhărie, iar Gheorghe Mihai, zis „Nănică”, este „proaspăt” arestat preventiv, în baza mandatului emis de Judecătoria Craiova pe 22 martie a.c., pentru furt calificat, mandat care expiră pe 10 aprilie.

1 COMENTARIU

  1. acest caz care spuneti ca sa solutionat nu este inca solutionat cu adevarat adevarati criminali fiind in libertate casa in care sa gasit cadavrul a fost a lui ARUN find copilu lu para duna acest recuperator sa oferit sa scoata bani lu dumitru grigore care a fost dat cu inprumut lu numitu PAPOI din romanesti si lu mitica ion spoitoru avea de primit suma de 2000 de euro si de la mitica ion alta suma de 20.000 lei iar acest datornic sustine ca iar fi dat bani cred ca totusi adevaratul criminal este inca in stare de libertate ca este vorba de o anumita suma de bani care provin dintro proprietate vinduta anterior din str alea livezi nr 8 cartieru romanesti in care nu se gasesc cu adevarat in ziua crimei si bani ramin nejustificati deoareca in seara crimei sa anuntat la ora 23 pm pe data de 23 08 2011 inelul decedatului se afla pe mina recuperatorului la momentul crimei se deplasa in park sustine sa ia aer prima data trecind pe la decedat declarind la organele de politie crima as dori ca acest dosar sa se redeschida pentru elucidarea cazului cu adevarat criminali fiind in stare de libertate iar copii nevinovati pe nedrept acuzati etc…….rog organele competente de la bucuresti sa ia masuri parchetul general al capitalei suspecti fiind iesiti peste granita nici macar nu au fost retinuti 24 de ore la data anchetei fara a mai da nici o declaratie pentru mai multe detali as dori sa fiu contactat de procuratura capitalei 0768766909 urgent

Comments are closed.