Piaţa Brestei, lustruită ca la carte pentru Paşti

0
337

Craiovenii îşi pot cumpăra mielul de Paşti din Piaţa Brestei, şi nu din Piaţa Chiriac sau din târgul de săptămână, cum se întâmpla în anii trecuţi. Primarul Antonie Solomon le-a cerut angajaţilor să le ofere cumpărătorilor cele mai bune condiţii de comerţ, începând cu spaţiile de vânzare şi terminând cu calitatea mărfii. 

Primarul Antonie Solomon vrea să le ofere craiovenilor cele mai bune condiţii pentru sacrificarea şi cumpărarea mieilor de Paşte. Pentru că târgul de săptămână din Romaneşti a fost desfiinţat şi nici Piaţa Chiriac nu mai este disponibilă, fiind concesionată în acest moment, autorităţile au stabilit ca, în acest an, punctul de tăiere să fie amenajat în Piaţa Brestei, singura piaţă din oraş care are, de altfel, destinaţia de piaţă de păsări şi animale mici.

„Mieii se sacrifică numai în Piaţa Brestei. S-au făcut toate pregătirile acolo şi craiovenii vor putea să-şi cumpere carne proaspătă în nişte condiţii foarte bune. Am ţinut neapărat să arate bine locul de sacrificare pentru ca toţi cei care vor cumpăra din incinta lui să nu îşi pună nici un fel de probleme în legătură cu calitatea cărnii sau cum modul în care le este servită marfa”, a declarat primarul Antonie Solomon.

Autorităţile garantează că locatarii nu vor fi deranjaţi

Autorităţile spun că punctul de sacrificare din Piaţa Brestei este chiar mai potrivit decât cele de până acum. Animalele sunt expuse spre vânzare sub copertina pieţei. După ce vor fi aleşi de cumpărători, mieii vor fi sacrificaţi într-un loc separat, cu ajutorul asomatorului, şi vor fi tranşaţi apoi de măcelari calificaţi, care vor lucra în condiţii stricte de igienă, cu halate, mănuşi şi şorţuri. “E un spaţiu potrivit dacă îl amenajezi aşa cum trebuie. Nu vom crea nici disconfort pentru locatari şi nu o să se facă nici înghesuială mare, aşa cum era în Chiriac, fiindcă acolo avem o parcare destul de mare pe care o vom valorifica”, a mai spus primarul Antonie Solomon. Pe lângă un loc în parcare, cumpărătorii mai sunt “răsfăţaţi” şi cu puncte sanitare decente chiar în incinta pieţei, un adevărat lux faţă de toalete ecologice din fostele pieţe. La rândul lor, comercianţii vor avea acces la vestiare.

Primăria Craiova nu a crescut taxele de sacrificare

Cel mai bun lucru pe care îl anunţă însă municipalitatea este că taxele percepute comercianţilor sunt asemănătoare celor din 2010 şi 2011. Acest lucru înseamnă că nici preţul pe kilogramul de miel nu trebuie, teoretic, să crească foarte mult faţă de anul trecut, luând în considerare inflaţia pe care comercianţii şi-o adaugă de la an la an. “Nu ne-am propus să facem bani din această activitate. E un punct de sacrificare şi oamenii trebuie să găsească aici condiţii decente şi să plece acasă cu sentimentul că vor pune pe masă o carne proaspătă şi sănătoasă”, a mai declarat primarul. Autorităţile spun însă că un lucru e foarte sigur: toţi mieii care se găsesc în Piaţa Brestei au fost verificaţi înainte, iar comercianţii trebuie să deţină certificare sanitar-veterinare. Anul trecut, la punctul de sacrificare din Piaţa Chiriac, taxa de sacrificare a fost de 11 lei , iar mieii s-au vândut la preţul de 13 lei pe kilogram în viu.