Lipsa locurilor de muncă cea mai mare problemă a românilor – Pentru dezastrul din ţară Boc dă vina pe Ponta şi Antonescu

0
58

După ce a fost publicat un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde pentru Jurnalul Naţional în perioada 19-27 martie 2011 care arată rezultate dezastruoase pentru guvernare: pentru 87% dintre români direcţia în care mergem este una greşită, actualul Guvern este văzut ca fiind corupt şi a atins cote foarte înalte la capitolul neîncredere în percepţia românilor, premierul Emil Boc a ieşit la atac sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu tinerii democrat-liberali, ameninţând că, după 2012, viitorul USL va fi în opoziţie, declarând că PDL va trimite în istorie alianţa socialistă şi „stânga demagogică”, ce i-a obişnuit pe români să stea „cu mâna întinsă”.

Emil Boc

Pedeliştii, prin vocea lui Emil Boc, acuză în continuare opoziţia pentru dezastrul din ţară, de parcă Ponta şi Antonescu au fost la guvernare în ultimii doi ani şi i-au învăţat pe români „politica mâinii întinse”. „O politică ce i-a obişnuit pe români să stea preocupaţi la ajutoare, decât la munca cinstită. (…) Politicieni ca Ponta sau Antonescu merg pe linia politicii mâinii întinse către stat. Este şansa istorică a PDL de a schimba viitorul României de la o politică axată pe mâna întinsă la una axată pe principiul «eu câştig prin munca mea»”, a spus Emil Boc. Ca românii să câştige prin munca lor ar trebui ca Guvernul Boc să implementeze politici de creşterea a locurilor de muncă, lucru imputat de opoziţie în tot acest timp. În schimbul unor astfel de măsuri Guvernul Boc – Traian Băsescu a tăiat salariile cu 25, a impozitat pensiile şi a concediat 100.000 de bugetari.

67% dintre români ar vota USL

Neîncrederea românilor în actualul Guvern, văzut ca fiind corupt, iar Emil Boc, Elena Udrea şi preşedintele Traian Băsescu fiind cei mai de neîncredere politicieni, este una fondată. Faptul că USL ar câştiga viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale îi speri pe pedeliştii. Întrebaţi către candidaţii cărui partid politic şi-ar îndrepta opţiunile 38% dintre repondenţi au spus că ar vota cu PSD, 27% cu PNL iar 14% cu PDL. În favoarea USL ar vota 67% dintre subiecţi, în timp PDL ar mai aduna 12% din voturi. Intenţia de vot la preşedinţie este de 45%, pentru liberalul Crin Antonescu, Victor Ponta, fiind preferat de 21% dintre subiecţi. Liderul PSD, Victor Ponta, conduce în topul celor preferaţi pentru funcţia de premier cu 26%, urmat de Crin Antonescu cu 21%, Călin Popescu Tăriceanu 17%, Emil Boc 10%, Adrian Năstase 8%) sau Vasile Blaga 5%.   Traian Băsescu are şi el o mare problemă, pentru că 80% dintre români consideră că există motive ca acesta să fie suspendat.

75% dintre oameni nu au deloc încredere în Emil Boc

Miniştrii Cabinetului Boc au o cotă îngrijorătoare de neîncredere în frunte cu Emil Boc. Acesta conduce detaşat la lipsa de încredere pe care i-o acordă românii, 75% dintre subiecţi anunţând că nu au deloc încredere în el, 6% că au foarte puţină încredere şi 9% că au puţină încredere. 73% nu au încredere în Elena Udrea, 67% n-au încredere în Marko Bela, urmat de Kelemen Hunor 63%, Anca Boagiu 62%, Laszlo Borbely 62%, Cseke Attila 62%, Daniel Funeriu 60%, Gabriel Oprea 58%, Gheorghe Ialomiţianu 57%, Teodor Baconschi 57%, Valeriu Tabără 55%, Traian Igaş 55%, Cătălin Predoiu 54%, Ioan Nelu Botiş 54%, Ion Ariton 52%. Când 76% dintre respondenţi apreciază că actualul Guvern Boc este corupt, acesta ar trebui să îşi depună demisia şi să plece acasă. La întrebarea: „Care sunt problemele cele mai mari cu care vă confruntaţi?”, românii au răspuns că pe primul loc sunt locurile de muncă (33%), apoi preţurile mari (32%), iar pentru 18% sărăcia este cea mai importantă problemă.

Pedeliştii se bazează pe mită electorală în alegerile din 2012

Majoritatea românilor cred că Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, a fraudat votul când s-a adoptat legea pensiilor. Când oamenii sunt la limita suportabilităţii, când nu mai au locuri de muncă, când salariile sunt mizere, când pensionarii nu mai au bani să îşi cumpere medicamente, să vii în faţa acestora şi să dai vina pe liderii partidelor de opoziţie pentru toate aceste nenorociri arată lipsă de respect şi de responsabilitate. Şi cu toate acestea Emil Boc se bazează pe ceva atunci când spune că PDL va câştiga alegerile. La baza afirmaţiilor lui Boc stau clienţii politici din aceşti ani care sunt dispuşi să dea PDL-ului cotizaţii grase pentru campaniile electorale care urmează. Toată campania electorală a pedeliştilor se va baza pe mita electorală pe care o vor oferi alegătorilor. Poate că românii s-au trezit în ceasul al doisprezecelea şi îşi vor păstra opiniile din sondajul de opinie şi la alegerile locale şi cele parlamentare din 2012.