Agentul Domozină de la Bechet, pus în libertate

1
101

Curtea de Apel Craiova a dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, punerea în libertate a agentului-şef Florin Domozină de la Poliţia oraşului Bechet, arestat preventiv pentru trafic de influenţă. În schimb instanţa a dispus faţă de poliţist măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile şi să nu îşi exercite profesia.

Reamintim că agentul-şef Florin Domozină, din cadrul Poliţiei oraşului Bechet, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj pe 24 martie a.c., pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Agentul fusese prins în flagrant, cu o zi înainte, în timp ce primea şpagă echipament sportiv în valoare de aproximativ 800 lei de la o persoană căreia îi promisese soluţionarea favorabilă a unui dosar. După cum a reieşit din verificările efectuate de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, în baza unui denunţ venit din partea lui Antonie Alin Ionuţ, din vara anului 2010 şi până în cursul lunii martie a.c., agentul de poliţie Florin Domozină, lucrător în cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei Bechet, a cerut şi a primit 200 lei dar şi bunuri (un telefon mobil, ţigări, băuturi alcoolice, parfumuri) pentru a-l ajuta pe denunţător în obţinerea unei soluţii mai blânde în dosarul în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni rutiere, mai precis conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influeţa băuturilor alcoolice (dosar 6119/P/2010 înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova). Miercuri, 23 martie a.c., poliţistul a dost surprins primind de la denunţător echipament sportiv în valoare de 800 lei, a fost adus la Craiova, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde, în urma audierii, procurorul de caz a dispus reţinerea sa. Pe 24 martie a.c. Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorului şi a emis mandat de arestare preventivă pe numele poliţistului. Acesta a declarat recurs, care s-a judecat vineri, la Curtea de Apel Craiova. Magistraţii Curţii de Apel s-au dovedit mult mai înţelegători şi au admis rescursul poliţistului, casând încheierea de şedinţă prin care s-a dispus arestarea preventivă. Instanţa a rejudecat cauza şi a dispus faţă de Domozină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în care locuieşte, respectiv oraşul Bechet, fără încuviinţarea instanţei pe o durată de 30 de zile. Inculpatul este obligat, prin aceeaşi decizie, să se prezinte la organul de urmărire penală, ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia oraşului Bechet, conform programului de supraveghere, să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme, să nu se apropie de denunţător, respectiv Antonie Alin Ionuţ şi de membrii familiei acestuia, precum şi de martori şi să nu îşi exercite profesia.

 

1 COMENTARIU

  1. Iata ca mai exista si dreptate in Romania.Ma bucur mult ca Sorin e in libertate iar viitorul va demonstra ca e si nevinovat.Asa cum spuneam intr-un comentariu anterior este un agent corect si bun profesionist.Cei care gandesc altfel au probleme cu regulile de circulatie.Sorine tata asta-i viata.Sa te fereasca D-zeu sa-ti puna in carca cat poti sa duci.

Comments are closed.