Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj, implicat prin intervenţii în teritoriu

0
123

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor medical calificat, au participat la 80 de intervenții.

Din numărul total de intervenții, 73 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. “În data de 02.03.2024, ora 15:21, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric, în municipiul Craiova, pe str. Brestei nr. 100. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta cu degajare de fum la o izolație de conductori electrici, fiind lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric (conductor electric defect). În data de 03.03.2024, ora 07:42, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj de prim ajutor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din mun. Craiova, str. Basarabia nr. 11, bloc E 3. La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu degajare de fum la mobilier și materialele textile dintr-o încăpere, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma incendiului un bărbat a fost găsit decedat intoxicat cu monoxid de carbon. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului – flacăra de la o lumânare”, a precizat col. Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

         Alte situaţii de urgenţă prezentate

În data de 01.03.2024, ora 16:51, Detașamentul 2 de Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă,  o autospecială de descarcerare, un echipaj prim-ajutor și un echipaj pentru terapie intensivă la un accident rutier în localitatea Leu. În urma accidentului, două victime conștiente au fost transportate la spital. În data de 01.03.2024, ora 07:53, în județul Dolj, com. Calopăr, sat Bâzdâna, nr. 29, s-a produs o explozie la o locuință din care a rezultat o victimă (bărbat) cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. În urma acestui eveniment s-a decis monitorizarea zonei de către echipajul C.B.R.N. din cadrul I.S.U. Dolj și prezența permanent la fața locului a unui reprezentant al S.V.S.U. Calopăr și a unui agent din cadrul I.P.J. Dolj; în dimineața zilei 03.03.2024, pe timpul executării măsurătorilor la locul evenimentului s-au identificat concentrații mari de CH4 (74 %). Urmare a acestei stări de fapt s-a decis convocarea în ședință extraordinară a CJSU Dolj și executarea de măsurători suplimentare de către echipajul C.B.R.N. din cadrul I.S.U. Dolj. După ședința extraordinară a CJSU Dolj s-a emis Hotărârea nr. 1 din 03.03.2024. La fața locului s-a deplasat prefectul județului Dolj, dl. Dan DIACONU, însoțit de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Dolj, dl. col. Vlăduț MINCIUNĂ.

Ø În data de 03.03.2024, ora 09:54, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru salvarea unui câine blocat într-un gard în mun. Craiova, str. Câmpia Izlaz nr. 62. Operațiunea a decurs fără probleme, animalul fiind salvat.

Ø În data de  03.03.2024, ora 15:14, Secția Pompieri Craiova a intervenit cu autospecială de descarcerare pentru deblocarea unei uși de acces în apartament, în mun. Craiova, str. Toporași, nr. 30. Operațiunea a decurs fără probleme facilitându-se accesul.

Ø În data de  03.03.2024, ora 18:01, Secția Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru deblocarea salvarea unui pisic căzut într-o fântână în com. Goicea. Operațiunea a decurs fără probleme, animalul fiind salvat.