Industria aeronautică a adus un progres tehnologic foarte important

0
585
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susţine într-o postare pe facebook că industria aeronautică trebuie privită cu mare grijă pentru că problemele pe care le are din cauza pandemiei dar și a conformării la Pactul Ecologic sunt foarte mari și solicită soluții  pe măsură, pentru a putea diminua efectele acestor probleme. “Din fericire, industria are propriul dialog și în urma acestuia a rezultat o foaie de parcurs numită „Destinație 2050”, care cuprinde măsurile necesare pentru a ajunge la ținta de mediu propusă pentru 2050. Sunt măsuri care pleacă de la realitate și propun schimbări graduale, pentru a se ajunge la neutralitate climatică și a o menține, dar și pentru a asigura competitivitatea acestei industrii, concomitent cu menținerea serviciilor pentru clienți. Măsurile propuse se bazează pe cercetare și inovare, foarte importante în acest domeniu. De exemplu, entitatea de cercetare public privată,  Cer Curat sau Clean Sky este foarte eficientă și  a avut rezultate bune. Un rezultat concret îl avem deja, este vorba despre avioanele ale căror emisii poluante au fost reduse cu 30%.
De asemenea, atingerea țintei de mediu se bazează și pe folosirea combustibililor alternativi, precum și pe tehnologiile noi, cum ar fi avioanele electrice sau cele care vor folosi hidrogenul.
Sper ca reprezentanții Comisiei Europene să țină cont de aceste propuneri. Pentru că, să anunți ținte de mediu alese aleatoriu, de 50% – 60% fără a spune cum vom ajunge acolo, nu este calea cea mai bună. Părerea avizată a industriei trebuie luată în considerare câtă vreme respectă ținta propusă și este foarte  bine că documentul a fost publicat la începutul acestui an, când așteptăm dosare importante din partea Comisiei, referitor la implementarea Pactului Ecologic”, a mai spus deputatul european.