Croitoru: “Craiova nu ne e superioară, venim să luăm 3 puncte”

0
720

Antrenorul lui FC Botoşani, Marius Croitoru, spune că echipa sa are obiectiv clar de a lua 3 puncte din duelul din Bănie, cu Universitatea Craiova, programat sâmbătă, de la ora 14.30. Tehnicianul moldovenilor spune că are lotul complet şi că nu a fost deloc impresionat de jocul vicecampioanei în cele două dueluri directe din acest sezon, încheiate 0-0, în campionat, şi 0-1, în Cupa României.

„Mergem la Craiova cu gândul clar de a câştiga. În Cupă am pierdut nemeritat, jocul a demonstrat-o, şi posesie şi ocazii şi am avut un penalty clar pe care arbitrul nu ni l-a dat. Nu mergem acolo să jucăm fotbal, să nu ne închidem, avem nevoie de cele trei puncte. De ce să ne fie frică de ei, că nu au fost cu nimic mai buni ca noi. Nu avem niciun complex faţă de ei, mergem să luăm cele trei puncte. Nu avem de ce să avem teamă de ei, nu ne-a. Nu sunt cu nimic mai presus decât noi, nu ne sunt superiori. Avem şi noi acum tot lotul disponibil, Ongenda a lipsit cu FCSB” a declarat antrenorul Botoşaniului.

Marius Croitoru s-a plâns de arbitraje şi speră în implementarea VAR:  „Îmi doresc la fiecare meci un arbitraj echidistant. Arbitrajul românesc trece printr-un moment nefavorabil, pentru că sunt greşeli meci de meci, greşeli mari, care influenţează rezultatul final. Nu pot să înţeleg cum un arbitru aflat la 2 metri ia o decizie neconformă cu ceea ce se întâmplă pe teren. De asta ne dorim din tot sufletul să fie implementat sistemul video, pentru că atunci, indiferent de decizie, poate fi îndreptată acea greşeală”, a spus Croitoru.

„Cu FCSB atât s-a putut, am întâlnit o echipă care are o calitate în plus faţă de noi, s-a văzut asta. Acum trebuie să mergem la Craiova şi să facem puncte, să ne consolidăm locul în clasament. Dacă aveam un teren OK în Cupă cu Craiova, ar fi fost altul rezultatul, nu am fi pierdut. Nu neapărat avem o revanşă, vrem să câştigăm şi atât. Având în vedere că jucăm la Craiova, o echipă care se bate la titlu, ar fi bun şi un punct, mai ales dacă echipele din spatele nostru nu câştigă”, a declarat veteranul Botoşaniului, Mihai Roman.

„Mergem la Craiova cu gândul de a face un joc bun şi de a lua punct sau puncte, fiindcă trebuie să ne păstrăm distanţa faţă de urmăritoare. Trebuie să ne scuturăm de praf după meciul cu FCSB şi să mergem mai departe. Craiova are un moral bun după victoria din Cupă. Nu ne-ar face rău nici dacă luăm un punct, fiindcă nu-l dăm, îl luăm. Dintre toate echipele care se bat la titlu pe care le-am întâlnit, FCSB ne-a impresionat pe toţi, ei ar fi principalii favoriţi” a spus fundaşul Florin Plămadă.