Doar victoria contează

0
432

Universitatea Craiova, lipsită în seara aceasta de căpitanul Bancu, are nevoie de un succes contra Astrei, pentru a intra în play-off cu un punct în plus

În ultimul meci din sezonul regular al Ligii I se întâlnesc Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu, luni, de la ora 20, pe stadionul „Ion Oblemenco”. O eventuală remiză nu ar ajuta niciuna dintre echipe, care ar intra în play-off cu acelaşi număr de puncte pe care l-ar avea după înjumătăţire şi înaintea acestui joc. Ţinând cont de acest lucru, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, se aşteaptă să fie un meci spectaculos, pentru ambele formaţii contând doar victoria. Sunt şanse mari ca duelul acesta să se repete şi peste o săptămână, în prima rundă din play-off, dar este posibil să mai existe jocuri directe între Craiova şi Astra şi în semifinalele sau finala Cupei României.  „Va fi un meci dificil, important, Astra este o echipă cu o idee clară joc, dar vrem să facem totul pentru a câştiga, pentru a închide sezonul regular în cel mai bun mod posibil. Şi noi şi Astra avem nevoie de victorie pentru mai multe puncte la înjumătăţire, aşa că ar trebui să fie un meci spectaculos. Voi pune în teren cea mai bună echipă şi acum şi la prima etapă din play-off. Alibec este un jucător foarte bun, important, dar nu cred că Astra depinde de el” a spus antrenorul italian, adăugând că Bancu şi Carlos Fortes sunt suspendaţi, Meza Colli este accidentat, iar Fedele este incert. Despre posibilitatea ca portarul Pigliacelli să mai execute penalty, Mangia a spus: „Nu ştiu dacă va mai executa Mirko penalty, dar este mai bine ca fiecare să vorbească de echipa lui, şi nu de noi. Eu am luat decizia ca Mirko să execute pentru că era cel mai bine pentru noi, nu ca o lipsă de respect faţă de adversar”.

Mangia: „Nu ştiu dacă titlul se va decide pe teren”

Devis Mangia spune că echipa sa are şanse la titlu, dar se teme de jocurile de culise, oferind ca exemplu derby-ul cu FCSB, în care, consideră antrenorul italian, arbitrul a decis soarta partidei: „Sperăm să intrăm în play-off cu cât mai multe puncte posibile. Dacă vorbim doar de fotbal, Craiova are şanse la titlu, dar nu ştiu cât va fi vorba numai de fotbal în play-off, fiindcă în ultima perioadă nu a fost vorba numai de fotbal. Noi trebuia să avem un punct mai mult în clasament, iar altă echipă două mai puţine, fiindcă duminica trecută a fost un meci echilibrat cu FCSB, dar din minutul 75 noi trebuia să jucăm cu un jucător mai mult în teren şi nu s-a întâmplat aşa. A fost penalty şi eliminare la Kelic, dar se mai ajungea acolo dacă eram în superioritate numerică? Este ciudat că FCSB nu pierde de 7 ani cu acel arbitru, nu prea am mai întâlnit un asemenea record. Cred că ar fi mai bine să nu mai fim arbitraţi de arbitri din Bucureşti la meciurile cu echipele din Capitală”.

Bărbuţ speră să „lege” golurile

Atacantul Cristi Bărbuţ, care a marcat în ultimele două meciuri, cu FCSB şi Csikszereda, a declarat despre meciul cu Astra: „Trebuie să tratăm acest joc foarte serios, ultima impresie contează înainte de play-off, iar Astra este o echipă bună, în formă. Intrăm să câştigăm cele 3 puncte, mai ales că jucăm acasă. Am dat gol cu FCSB şi Miercurea Ciuc şi sper să marchez şi luni, dar mai importante sunt cele 3 puncte. Până la meciurile din play-off, cel mai important este cel de mâine. Regretul după meciul cu FCSB a fost că i-am simţit că puteam să câştigăm. La Astra evoluează doi foşti coechipieri ai mei, Belu şi Balaure, sunt jucători de valoare, iar Astra are o echipă foarte bună”.

Ţarălungă va da lovitura de start

La meciul dintre Universitatea Craiova şi Astra, lovitura de start va fi dată de extrema Ştiinţei din anii 70, Teo Ţarălungă. Acum în vârstă de 73 de ani, Teo Ţarălungă a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai generaţiei supranumită „Campioana Unei Mari Iubiri”, care a adus primul titlu în Bănie, în 1974, după ce pierduse trofeul cu un an înainte „la mustaţă” în faţa lui Dinamo.

Astra, neînvinsă de 10 meciuri

Astra Giurgiu nu a mai pierdut de 10 meciuri oficiale, mai precis de la finalul lunii noiembrie 2018. Cu Costel Enache pe bancă, formaţia giurgiuveană a cedat un singur joc, cel de debut al antrenorului venit de la Botoşani, 1-0 la Sepsi. După ce a avut cel puţin doi jucători suspendaţi în meciurile de anul acesta, Enache are astăzi tot lotul la dispoziţie, doar Denis Alibec fiind incert, după o accidentare suferită în precedetul meci de campionat. Universitatea Craiova şi Astra nu se confruntă astăzi numai la nivelul primelor echipe, fiindcă de la ora 15, pe Extensiv, are loc şi partida formaţiilor satelit, în prima etapă a returului seriei C3.