Alb-albaştrii şi-au vizitat casa în construcţie

0
91

Cei de la Universitatea Craiova au fost ieri să vadă stadiul lucrărilor de la arena „Ion Oblemenco”

Ritmul în care se lucrează la noua arenă a Craiovei i-a determinat pe cei de la Universitatea Craiova să întreprindă o „vizită de lucru” la casa care li se înalţă şi care se anunţă a fi gata în toamnă. Jucătorii şi staff-ul tehnic au fost însoţiţi şi de foşti mari fotbalişti ai Ştiinţei, curioşi şi ei să vadă în ce stadiu se află lucrările. Cei prezenţi şi-au exprimat speranţa ca echipa din Bănie să se afle în primul eşalon şi la inaugurarea stadionului şi să se apropie măcar de performanţele din trecut. „Este visul fiecăruia să ajungem să jucăm pe acest stadion, mai ales al celor crescuţi în Craiova. Din păcate, generaţia mea, Craiova Maxima, va juca doar un meci demonstrativ. Suntem în martie şi mă gândesc că acum 33 de ani treceam de Kaiserslautern şi ajungeam în semifinalele Cupei UEFA. Îmi doresc ca şi arena nouă să fie umplută cu multe ore înainte de meci, ca pe vremuri. Nu cred că vom retrograda, fiindcă lotul este destul de bun, cu jucători talentaţi. Nu mă aşteptam ca lucrările să fie atât de avansate, se pare că va fi gata în toamnă, la cum se lucrează” a spus componentul Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău.

„Va fi o arenă modernă, frumoasă şi mult aşteptată de craioveni. Cu siguranţă vor fi mulţi din jucătorii actuali care vor apuca să joace pe noul stadion. Sper să-i motiveze această arenă pe tineri şi să creeze o emulaţie în rândul lor, să-şi dorească să ajungă fotbalişti şi să joace aici. Dar deocamdată noi trebuie să ne concentrăm să strângem cât mai multe puncte şi să nu ajungem într-o situaţie critică” a spus antrenorul Daniel Mogoşanu.

Căpitanul Craiovei, Valentin Iliev, a adăugat: „Este ceva extraordinar pentru Craiova, un oraş în care oamenii iubesc fotbalul. Sperăm să se câştige trofee pe acest nou stadion. Moralul o să fie unul la cote înalte în noua locaţie. Am înţeles că suporterii vor să vadă un amical cu Napoli la inaugurare, eu, personal, mi-aş dori să jucăm cu fosta mea echipă, ŢSKA Sofia”.

Noua arenă „Ion Oblemenco” va avea 30.000 de locuri, construcţia ei costând aproximativ 55 de milioane de euro, 90 la sută din această sumă fiind asigurată de la bugetul de stat, iar restul de municipalitate.