Prins de poliţişti circulând cu 99 km/h pe Calea Severinului

0
145

Un doljean de 29 de ani a fost amendat de poliţiştii de la Rutieră după ce, în cursul unei acţiuni desfăşurate duminică, oamenii legii l-au depistat „gonind” la volanul unui Volkwagen cu 99 km/h pe Calea Severinului din municipiu. În total, oamenii legii au aplicat 69 de amenzi pentru viteză neregulamentară.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi şi duminică în trafic, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, urmărindu-se în primul rând prevenirea evenimentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. Acţiunea s-a desfăşurat la nivelul întregului judeţ cu participarea poliţiştilor rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere, punându-se accent şi pe conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa purtării centurii de siguranţă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în total, poliţiştii rutieri au constatat 151 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă de 24.200 lei, dintre care 69 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar 20 pentru neportul centurii de siguranţă.

Pe parcursul acestor activităţi, un echipaj de poliţişti care acţiona cu aparatul radar pe Calea Severinului din Craiova, l-a depistat pe Marcel Preda, de 29 de ani, din comuna doljeană Braloştiţa, care circula, la volanul unu Volkswagen, cu viteza de 99 km/h.

„Poliţiştii l-au sancţionat pe conducătorul auto cu amendă în sumă de 765 lei şi 6 puncte penalizare, conform prevederilor legale”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.