Studenţii pot face stagii de pregătire în 16 ţări

0
515

Tinerii din România se pot înscrie, până la 10 martie, pentru a obţine unul dintre locurile disponibile în vederea unor perioade de stagiu la organizaţii neguvernamentale din 16 ţări, în cadrul unui program derulat de Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales (AIESEC) România.

Ţările în care tinerii români pot ajunge pentru a face voluntariat sunt Rusia, Italia, Portugalia, Estonia, Lituania, Serbia, Cehia, Polonia, Bulgaria, Ucraina, Brazilia, Argentina, Indonezia, India şi Malaysia.

„În cadrul perioadei de internship, tinerii se vor implica direct în proiecte de dezvoltare socială ale ONG-urilor, fundaţiilor şi instituţiilor culturale. Ei vor putea, de pildă, să predea Limba engleză în grădiniţe şi şcoli primare sau să facă training-uri cu copiii, prin programele Grow”, a precizat Cristina Neacşu, reprezentant AIESEC.

Internship-urile în străinătate vor începe la sfârşitul lunii martie şi vor dura între şase săptămâni şi 18 luni. AIESEC le va asigura participanţilor cazarea. „Experienţă unică, o şansă de a te maturiza şi de a cunoaşte oameni şi culturi speciale”, spune Roxana Mătăşel, care a fost în Coreea de Sud prin unul dintre programele de internship deja derulate de către AIESEC.

Programul de internship nu se adresează exclusiv studenţilor. Candidaţii vor fi supuşi unor teste de limbă şi aptitudini, în vederea găsirii postului potrivit pentru fiecare aplicant, mai spun cei de la AIESEC Bucureşti.

Fondată în 1948, AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineret din lume, prezentă în peste 1.700 de universităţi din mai mult de 100 de ţări ale lumii. În România, AIESEC activează din 1990.