Cursele operate de pe Aeroportul Craiova către Antalya se vor dubla

0
321

Potrivit preţedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, Aeroportul Internaţional Craiova rămâne un obiectiv investiţional prioritar pentru administraţia judeţeană, care este pregătită să răspundă creşterii volumului de activitate prin demersuri care vizează extinderea terminalelor de plecări şi de sosiri, a parcării care deserveşte aeroportul, precum şi prin completarea dotării cu echipamente noi.

„Ne bucurăm să putem veni cu două veşti bune pentru toţi cei care îşi planifică vacanţele pentru vara acestui an. Vorbim, în primul rând, despre faptul că operatorul care a oferit în 2018 pachete turistice în Antalya, cu zboruri directe de pe AIC, va pune din nou la dispoziţia oltenilor această destinaţie, începând cu prima zi din iunie. În al doilea rând, o altă companie de turism a pus deja în vânzare sejururi în Antalya, cu transportul asigurat tot prin zboruri charter, care vor fi operate în fiecare zi de vineri, din data de 14 iunie. Principalele proiecte pe care ni le propunem pentru acest an, cu o valoare cumulată de peste 7 milioane de euro, urmăresc extinderea terminalelor de plecări şi de sosiri, precum şi a parcării…“, a declarat preşedintele CJ Dolj , Ion Prioteasa.

 

Directorul general al AIC, Mircea Dumitru:

„În 2018 am marcat un nou record în privinţa volumului de activitate, cu 493.056 de călători, ceea ce ne consolidează poziţia în clasamentul naţional şi arată că înregistrăm o ascensiune durabilă. Să ne gândim doar că, prin comparaţie cu acelaşi an 2013, luat ca punct de reper de către Airports Council International Europe, am înregistrat o creştere cu peste 1.100 la sută a numărului de pasageri…“