“U” Craiova – FC Voluntari 5-0

0
47

Universitatea Craiova – FC Voluntari 5-0

A marcat: Nuno Rocha 32, Bancu 44, Băluţă 47, 67, Ivan 81.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 1.500.

Universitatea Craiova: Calancea 7 – Dimitrov 9, Kelic 7, Popov 8, Briceag 8 – Mateiu 7, Zlatinski 8 (85 Screciu) – Bancu 8, Băluţă 9 (76 R. Petre), Nuno Rocha 8 – Ivan 9 (82 Madson). Antrenor: Gigi Mulţescu.

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Maftei, Spahija, Acsinte – Tăbăcariu (46 Deac), C. Lazăr, L. Marinescu, Căpăţână – Ivanovici (57 Curelea), Cernat (70 Balaur). Antrenor: Florin Marin.

Arbitru: Iulian Călin.

Terenul execrabil de pe Extensiv avea să fie principalul adversar al jucătorilor pe parcursul jocului, dar încă de la încălzire a făcut o victimă, Acka declarând forfait şi pricinuindu-i bătăi de cap lui Mulţescu, nevoit să-l introducă pe Popov. Şi totuşi, cele două echipe au încercat să pună mingea jos şi au arătat fotbal la prima apariţie în 2017. Ivan a scăpat singur cu Bornescu în minutul 2, dar a tras aiurea. Imediat, căpitanul Craiovei l-a servit pe Nuno Rocha, dar cu stângul caboverdeanul nu e precis şi Bornescu a scăpat iar de gol. Cea mai mare şansă a gazdelor i-a aparţinut lui Băluţă, cap din 6 metri pe lângă. Play-maker-ul Ştiiinţei s-a revanşat în faza următoare, când a desfăcut apărarea ilfoveană şi l-a lăsat pe Nuno Rocha să-l execute cu şpiţul pe Bornescu. Ivan a fost cel mai activ şi cel mai ghinionist jucător în prima parte, şutul său din întoarcere nimerind bara. Avalanşa de ocazii a oltenilor a continuat, iar Bancu şi Dimitrov s-au invitat să înscrie din careul mic. Avea să fie totuşi 2-0 până la pauză, un scor mai apropiat de ce s-a întâmplat pe teren. Bancu nu s-a oprit dintr-o cursă începută la mijlocul terenului şi l-a învins cu dreptul în colţul scurt pe Bornescu.

Oltenii aou început în forţă şi repriza secundă, iar Băluţă a finalizat tot cu şpiţul o fază concepută de Ivan şi Bancu. Prima ocazie a oaspeţilor a venit după o oră de joc, Marinescu şutând pe lângă poartă de la 16 metri. Următorul raid în careul oltenilor a adus trei ratări incredibile în aceeaşi fază, prin Deac, Marinescu şi Curelea, cel din urmă  şutând în bară cu poarta goală la prima sa atingere împotriva fostei echipe. Cernat l-a înecrcat şi el din lovitură liberă pe Calancea, dar n-a radus din avantajul oltenilor. Ghinionul lui Ivan a continuat şi în repriza secundă, când mingea strecurată pe lângă Bornescu i-a fost îndepărtată de pe linia porţii de Filipov. Băluţă a continuat seria de ocazii a Craiovei, şutând în scurt, dar în plasa laterală. Totuşi, singurul oltean din lotul gazdelor avea să realizeze dubla, după ce Ivan a demonstrat atitudine de adevărat căpitan, lăsându-l cu poarta goală pe coechipierul său. Starul Craiovei avea să rateze a şasea mare şansă de gol cu un sfert de oră înainte de final, servit de un alt jucător care a impresionat la primul meci în alb-albastru, bulgarul Dimitrov. Şi totuşi, pe final, Ivan avea să marcheze şi să-şi etaleze tradiţionala tumbă de celebrare a reuşitei.