Arsenal – Chelsea, meciul sezonului în Premier League, până acum

0
156

Derby-ul londonez Arsenal – Chelsea, încheiat 2-2, este până acum “meciul sezonului” în Premier League. Penultimul joc al etapei a 22-a, disputat miercuri seara pe “Emirates”, s-a constituit într-o reprezentanţie de fotbal, într-o confruntare memorabilă. Paradoxal, prima repriză n-a avut goluri, deşi a fost una superbă. Arsenal, aflată la 6 puncte distanţă de cvartetul de Champions League, avea mai mare nevoie de puncte şi şi-a asumat posesia. Sanchez şi Ozil au creat faze deosebite, din care au ieşit două ocazii uriaşe, una la care mingea s-a plimbat dintr-o bară în cealaltă, iar la cealaltă Courtois i-a anticipat reluarea lui Lacazette. Morata a fost şi el aproape de a da lovitura, pe contraatacurile declanşate de liderul Hazard.

La reluare, “tunarii” continuat să preseze şi golul a venit în minutul 63 de la Wilshere, după o altă acţiune tiki-taka a oamenilor lui Wenger, finalizată la colţul scurt de galez. După ce s-au chinuit mai mult de o oră să-i dea gol lui Courtois, gazdele au pierdut repede   avantajul, după 3 minute. Bellerin a căzut în capcana lui Hazard şi l-a faultat în careu, iar belgianul a profitat 100% de cadou, transformând penalty-ul. Conte a schimbat inspirat, scoţându-i pe Fabregas, Moses şi Hazard, iar cei de pe bancă au creat golul de 2-1, în minutul 84. Drinkwater a recuperat, Willian l-a deschis excelent în dreapta pe Zappacosta, italianul a scăpat prea uşor de tânărul Maitland-Niles (excelent şi el, de altfel) şi a centrat, iar Marcos Alonso a apărut ca din pământ la finalizare pe 6 metri, uluindu-l pe Mustafi. Arsenal nu merita să piardă acest derby extrem de spectaculos şi s-a făcut dreptate în prelungiri, când catalanul Bellerin a reluat cu interiorul spre colţul lung, la un atac parcă interminabil al “tunarilor”. Şi totuşi, Morata şi Zappacosta puteau da lovitura în minutul 94, dar ibericul parcă a fost hipnotizat de Cech, iar italianul a zguduit apoi transversala.

Arsenal a început cu: Cech – Mustafi, Chambers, Holding – Bellerin, Xhaka, Wilshere, Maitland-Niles – Ozil, Sanchez; Lacazette. Au intrat: Welbeck şi Walcott.

Chelsea a răspuns cu: Courtois – Cahill, Christensen, Azpilicueta – Moses, Bakayoko, Kante, Fabregas, Alonso – Hazard – Morata şi au intrat: Zappacosta, Drinkwater şi Willian.

Chelsea rămâne pe locul 3, cu 46 de puncte, iar Arsenal este pe 6, cu 39 de puncte.