Alb-albaştrii, primii la muncă în 2017

0
367

Lotul Universităţii Craiova se reuneşte astăzi, mâine face vizita medicală, iar vineri pleacă în Malta

craiovaUniversitatea Craiova este prima echipă din Liga I care se va reuni în vederea pregătirii părţii a doua a stagiunii. Gheoghe Mulţescu şi staff-ul său vor suna adunarea în această după-amiază, la ora 15.30, la Sala Polivalentă, urmând ca alb-albaştrii să efectueze joi, de la ora 14, vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi Craiova. Seara se va pleca spre Bucureşti, de unde jucătorii şi staff-ul Știinţei vor decola vineri spre Malta pentru stagiul de pregătire din această iarnă. Timp de trei săptămâni, în perioada 6-27 ianuarie, delegaţia alb-albastră va fi cantonată la DB San Antonio Hotel din Qawra, St. Paul’s Bay. La reunirea de astăzi se vor prezenta jucătorii români de la prima echipă şi cei care vor fi solicitaţi de la formaţia secundă, urmând ca majoritatea străinilor, cu excepţia bulgarilor, să se alăture lotului chiar înaintea plecării spre Malta. Se pare că singurul nou-venit în lotul Universităţii Craiova la reluarea pregătirilor va fi mijlocaşul de 19 ani Stephan Drăghici, care a fost adciziţionat în vara trecută, dar împrumutat la CSM Rm. Vâlcea.

Amical cu Dusseldorf, nu cu Monchengladbach

În Malta, alb-albaştrii vor disputa şi mai multe meciuri amicale, printre adversarii întâlniţi numărându-se echipa germană Fortuna Dusseldorf, pe care Ştiinţa a întâlnit-o în 1978 în Cupa Cupelor, echipele din Rusia, Krâlia Sovetov Samara şi Terek Groznâi, la cea din urmă fiind legitimaţi românii Gicu Grozav şi Gabi Torje, formaţia elveţiană St. Gallen, dar şi echipa malteză Hibernians. Primul meci al Universităţii este programat chiar la o zi după sosirea echipei în Malta, contra Fortunei Dusseldorf, pe 7 ianuarie, de la ora 18. Echipa lui Gigi Mulţescu este astfel prima care se reuneşte, dar şi prima care joacă un meci amical în 2017. În schimb, anunţatul meci de verificare cu Borussia Monchengladbach nu va avea loc, formaţia antrenată de Dieter Hecking fiind în această perioadă în pregătiri în Spania, la Marbella, şi nu în Malta.  Partida cu echipa elveţiană St. Gallen se va disputa pe 14 ianuarie, de la ora 16 pe stadionul „Ta’Qali din Attard.

Liga I se reia peste o lună, cu meciurile etapei a 22-a, în care Universitatea Craiova va întâlni pe teren propriu formaţia FC Voluntari.