IGPF atenţionează că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei vor fi cu Ungaria şi Republica Moldova

0
152

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) atenţionează că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei în aceste zile vor fi cele cu Ungaria şi Republica Moldova şi pune la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon – 021.9590 – pentru participanţii la trafic care au nemulţumiri de semnalat.

Într-un comunicat remis ieri, IGPF precizează că Poliţia de Frontieră Română (PFR) a luat măsuri pentru asigurarea unui control fluent în toate punctele de trecere şi recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor.

„Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarnă pe teritoriul ţării noastre. (…) Pentru evitarea aglomerărilor, PFR a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale”, adaugă sursa citată.

IGPF precizează că dacă situaţia o impune, se vor lua măsuri de creştere a numărului arterelor de control şi se va coopera operativ cu reprezentanţii autorităţilor de frontieră din state vecine în vederea acţionării în comun pentru fluidizarea traficului frontalier.

Totodată, se vor intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală. La nivelul tuturor structurilor teritoriale se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere dacă va fi necesar.

Informaţii suplimentare şi harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional sunt disponibile pe pagina de Internet a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro. (AGERPRES)