Ştiinţa trece de Filiaşi şi ajunge în careul de aşi

0
693

Ştiinţa nu s-a întrebuinţat foarte mult pentru a tranşa derby-ul doljean din sferturile Cupei României, dar nici n-a tratat superficial duelul cu Filiaşiul, performera acestei ediţii a competiţiei. De altfel, deşi a avut în faţă o echipă de liga a treia, ca şi în optimi, Reghecampf n-a riscat cu primul 11, schimbând numai în centrul defensivei, unde Papp şi Bălaşa au refăcut cuplul de stoperi titulari în stagiunea trecută, dar care anul acesta a absentat.

Cam toţi şi-au îndeplinit scopul joi seara. Filiaşiul s-a prezentat onorabil în “Templul din Bănie”, ieşind cu fruntea sus dintr-un duel care se putea încheia mai drastic, iar  Universitatea Craiova merge în semifinale fără emoţii, fără accidentări, cu doi puşti debutaţi de Reghe în partea secundă. Fundaşul stânga Benga a părut mai dezinvolt, în timp ce Bană şi-a afectat debutul când şi-a ales ghetele, alunecând permanent. Koljic şi Ivan au punctat în prima jumătate de oră, îndepărtând suspansul. Ultima reuşită i-a aparţinut unui  jucător ignorat de Reghecampf în ultima perioadă, brazilianul Gustavo. Fără a insista pe analiza individuală a jucătorilor Ştiinţei, multi dintre ei lipsiţi de implicarea necesară unui meci oficial, unica remarcă ar fi legată de Ionuţ Vînă, un jucător care a demonstrat că nu poate face faţă nici măcar în dueluri cu jucători de liga a treia.

Nefiind în Cupa Franţei, unde amatorii au produs destule surprize majore, Filiaşiul n-a ajuns până în careul de aşi, dar a şi avut ghinion la tragerea la sorţi, întâlnind deţinătoarea trofeului şi favorita principală la câştigarea ediţiei actuale. Parcursul rămâne însă istoric, cu şase meciuri disputate în judeţul Dolj, primul, la Cârcea, apoi patru în propriul fief şi cu o ieşire din scenă ideală,  în “Templul din Bănie”, unde Filiaşiul a avut o prestaţie decentă în faţa Ştiinţei. Universitatea Craiova se califică pentru a cincea oară în semifinală în ultimele şase ediţii ale Cupei României, în două dintre ele cucerind şi trofeul, care îi este la îndemână şi în acest sezon.

ACSO Filiaşi – Universitatea Craiova 0-3

Au marcat: Koljic 24′, Ivan 29′, Gustavo 63′

ACSO Filiași: Fl. Șerban (Dr. Constantinescu 46′) – Dănescu (Vl. Popa 71′), I. Tătaru, Ed. Dina, C. Calu (cpt.) – I. Crețu (Andr. Militaru 85′), I. Zanfir, Vîlcică, Rogoveanu – Armășelu (Cioablă 77′) – Bubuioc (A. Șerban 46′). Antrenor: Victor Naicu

Universitatea Craiova: Lazar – Mih. Căpățînă, Bălașa (Vînă 46′), P. Papp, Vătăjelu (D. Benga 66′) – Al. Crețu, Nistor – Cîmpanu (Markovic 57′), Lyes Houri, Andr. Ivan (cpt.)(Bană 81′) – Koljic (Gustavo 46′). Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: ”Ion Oblemenco”, spectatori: 3.000.

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).