O nouă investiție în aparatură medicală modernă cu sprijinul Ministerul Sănătăţii

0
269

Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (SCJUC) un nou echipament de amplificare și detecţie RT-PCR, care va contribui la creșterea capacității de procesare a testelor pentru stabilirea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

În cadrul Proiectului 8362RO, derulat de Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale cu scopul de a oferi sprijin în derularea activităţilor de combatere a pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 (COVID-19), o parte din fonduri au fost alocate achiziţionării echipamentelor, produselor şi serviciilor necesare gestionării infecțiilor cu noul virus, pentru depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contacților și prevenirea răspândirii infecției pe teritoriul României.

“În acest context, prin achiziționarea și punerea în funcţiune a celui de-al doilea echipament de diagnosticare RT-PCR și ulterior a unui nou sistem de extracție ADN/ARN (livrare și instalare – în luna ianuarie), cu ajutorul fondurilor alocate de Ministerul Sănătăţii, capacitatea de testare a Centrului Regional de Genetică Medicală al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova va creşte la aproximativ 600 teste / zi”, a precizat Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului.

Totodata, Ministerul Sănătăţii a alocat SCJUC fonduri în valoare de 11,37 milioane lei (aproximativ 2,33 milioane Euro) pentru achiziţia de echipamente medicale împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 (COVID-19). Ec. Laurenţiu Ivanovici susţine că totodată, au fost achiziţionate: un Flux de diagnosticare RT – PCR (operaţional din luna august), 5 Turnuri de laparoscopie 4K, 4 Aparate de radiologie, 4 Roboţi mobili pentru dezinfecţie, un Videogastroscop, un Sistem de Oxigenare Extracorporeal de Tip Intervenţional, 50 Injectomate, 10 Aspiratoare Chirurgicale etc.