Umoristul Marian Rățulescu, premiat la Câmpulung Muscel

0
312

La Câmpulung Muscel s-a desfășurat, recent, ediția a VIII-a a Festivalului de Satiră Socială „Tudor Mușatescu”, un fidel continuator al comediei caragialiene de moravuri, prin tipologie, situații și dialoguri spumoase. Cele mai cunoscute piese de teatru ale lui Mușatescu – „Titanic-Vals”, „ …escu” și melodrama „Visul unei nopți de iarnă” – poartă amprenta spiritului său umoristic. Președintele juriului a fost prof. univ. dr. Elis Râpeanu.

Ediția din acest an a fost onorată de epigramiști, prozatori și caricaturiști, care au fost încununați cu premii și medalii. Printre laureații prestigiosului festival de umor s-a numărat și craioveanul Marian Rățulescu (Radu Marini), un fidel reprezentant al umorului oltenesc, ce promovează umorul prin proză, scenarii și fotopamflețuri. Marian Rățulescu a obținut locul I la caricatură cu lucrările sale dedicate Centenarului, care au fost reunite într-o expoziție cu titlul „De Centenar trageți clopotele”. Expoziția, una itinerantă, a mai fost admirată de publicul din Făgăraș și Sibiu, urmând a fi prezentată și pe simezele din Dr. Tr. Severin și Caracal.

Marian Rățulescu (Radu Marini) a mai obținut, recent, și alte două premii: locul I la Festivalul de Umor „Fascinația mării” de la Constanța, pentru proză umoristică, și locul al III-lea la Festivalul de Umor „Ioan Budai Deleanu” de la Geoagiu, pentru cartea de umor „Nuntă cu dar și soacră bonus” – prima din trilogia „Am o soacră, o fac de râs” (celelalte două sunt „Să dăm femeii ce-i al bărbatului” și „Să dăm bărbatului ce-i al femeii”).