Prudenţă sau show total pe litoral?

0
165

Viitorul – Universitatea Craiova

Ovidiu, stadion: „Central”, ora 20.30

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Ţâru, Boli, Cr. Ganea – R. Marin, Nedelcu, Iancu – Chiţu, Nimely, Fl. Coman. Antrenor: Gică Hagi. Rezerve: Buzbuchi – Hodorogea, Carp, Purece, Dani Lopez, Cicâldău, Casap.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Băluţă, Gustavo, Nuno Rocha – Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: L. Popescu – Vlădoiu, Dumitraş, Kay, R. Petre, Măzărache, Rambe.

La Ovidiu se întâlnesc cele mai tinere şi totodată cele mai spectaculoase echipe din Liga I, Viitorul şi Universitatea Craiova, într-un meci cu miză, cele două fiind la egalitate, la un punct de liderul Steaua

craiovaCele mai tinere echipe din Liga I, Viitorul (media de vârstă 22 de ani şi 4 luni) şi Universitatea Craiova (media de vârstă 24 de ani) se întâlnesc într-un duel al podiumului şi chiar unul pentru postura intermediară de lider, fiindcă în cazul în care oricare dintre echipe se impune, va trece pe primul loc, cel puţin până la meciul Stelei. Cele două formaţii s-au întâlnit de cinci ori în Liga 1, de două ori s-au impus dobrogenii, un joc a fost câştigat de craioveni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 8 august 2014, 2-2 pe fosta arenă „Ion Oblemenco”. Vizitatorii, antrenaţi la vremea respectivă de Bogdan Stelea, au deschis scorul prin Mitrea, apoi Curelea a marcat de două ori şi a întors rezultatul până la pauză, dar în partea secundă, cu 11 minute înainte de final, acelaşi Mitrea a stabilit rezultatul final. În retur, Mitriţă a înscris cel mai rapid gol al campionatului respectiv, în secunda 36, după care Nuno Rocha a adus egalarea în minutul 24. În ediţia precedentă, cele două s-au duelat doar în sezonul regulat, când de fiecare dată s-a impus trupa de la malul Mării Negre, 2-1 la Craiova  (Florin Tănase, Aganovic / Vătăjelu) şi 4-0 la Ovidiu (Bănel Nicoliţă, Florin Tănase – dublă, Aganovic). Cea mai recentă dispută a fost în actualul campionat, iar Ştiinţa s-a impus cu 2-1, marcatori Bancu, Măzarache, respectiv Casap. Pe lângă cele cinci partide din Liga 1, cele două formaţii s-au mai întâlnit în Cupa României 2014-2015, victorie în prelungiri a Craiovei cu 2-1, şi în Cupa Ligii, anul trecut, scor 9-8 pentru Viitorul, după executarea loviturilor de departajare. Ca antrenori, Hagi şi Mulţescu au trei dueluri directe, „Regele” câştigând o dată, anul trecut, FC Voluntari – Viitorul 2-3, iar „Smurd” de două ori: Sportul – Poli Timişoara 3-1, acum 10 şi Craiova – Viitorul 2-1, în vara trecută.

Hagi: „Îmi place Craiova, are tradiţie şi orgoliu”

Gică Hagi a prefaţat duelul de astăzi, vorbind, ca de obicei, în termen elogioşi despre Universitatea Craiova: „Îmi place această echipă, Craiova are tradiţie, are orgoliu, are jucători tehnici, mereu a fost o provocare pentru mine să joc cu Universitatea şi sunt sigur că va fi un meci frumos” a spus Hagi, care a ţinut ca fiul său, Ianis, să fie în premieră în lotul echipei mari a Viitorului la un meci în Bănie, acum doi ani, iar în duelul de pe „Extensiv”, de anul trecut, i-a acordat tot pentru prima dată, banderola de căpitan.

Gigi Mulţescu a vorbit despre duelul cu Viitorul, spunând că va fi unul diferit faţă de cel cu Timişoara. „Meciul cu Viitorul va fi unul dintre cele mai dificile din acest sezon. Va fi diferit faţă de cel cu Timişoara, în sensul că vom atunci am jucat pe un teren dificil, am întâlnit o echipă masivă, care mizează pe contraatac, iar de data aceasta jucăm contra unei formaţii tehnice, care se bazează pe posesie, şi vom evolua pe un teren impecabil. La Viitorul toată echipa este bună, are un joc frumos, modern, cu tehnică în regim de viteză şi vom avea alt gen de probleme, nu din punct de vedere al durităţii sau al luptelor la nivel fizic cum s-a întâmplat cu Timişoara, ci al luptelor tehnico-tactice” a spus Mulţescu. Căpitanul Bogdan Vătăjelu a adăugat: „Cu Viitorul va fi un meci foarte greu, pentru că drumul este lung până acolo, nu avem nici două zile de pauză, în timp ce ei au jucat şi cu o zi mai devreme decât noi şi pornesc cu un mic atu. Noi trebuie să mergem încrezători la Constanţa. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o cu Timişoara, şi suntem la fel de mobilizaţi, nu cred că vom avea probleme“.

Ca şi în meciul cu Timişoara, Universitatea nu va conta pe Bancu, trimis la echipa a doua pentru indisciplină. Gazdele se află într-o formă foarte bună, pierzând doar un singur meci în ultima vreme, „tradiţionalul” eşec cu Steaua. Faţă de anii trecuţi, Hagi şi-a conturat un cvartet defensiv redutabil, doi dintre fundaşi făcând parte din lotul naţional, Ţâru şi Benzar, iar alţi doi internaţionali, Marin şi Nedelcu, sunt incluşi în tridentul median, din care va face parte probabil şi Iancu, a cărui intrare după pauză în meciul trecut, cu Iaşiul, s-a dovedit decisivă. În atac, străluceşte Florinel Coman, ultimul star produs de Academia lui Hagi, iar liberianul Nimely şi Chiţu au adunat împreună 10 goluri.