Prea multe “mâini moarte” pentru a obţine un succes

0
163

Bălgrădean – Două ocazii a avut Timişoara, penalty-ul, la care Bălgrădean n-a ghicit colţul, şi şutul lui Rufino, la 0-1, respins excelent de căpitanul Craiovei.

Achim – Îi cunoşteam aportul ofensiv precar, de data aceasta a greşit decisiv şi în apărare, provocând penalty-ul. Este criză de fundaşi dreapta la Craiova, Achim şi Dumitraş trecând printr-o formă execrabilă.

Iliev – Meci bun făcut de bulgar, a ieşit şi cu câteva pase bune din defensivă. Pare totuşi destul de lent, a avut şansa să-l aibă în zonă pe Zicu, un jucător tehnic, dar măcar la fel de lent, aşa că veteranul n-a avut probleme. Cu Tade ar părea şi mai uşor pentru cei doi stoperi bulgari, deşi este posibil să-l revedem pe Kay din nou titular.

Popov – S-a achitat de sarcini în apărare, a greşit însă 2-3 pase simple, pe care le-a trimis direct în aut. Şi el şi Iliev au anticipat bine mingile lungi trimise de adversari şi redirecţionate de vânt. Ciudată încăierarea cu compatriotul său Zlatinski la lovitura liberă de la 16 metri din finalul primei reprize.

Vătăjelu – A făcut un meci bun la revenirea în primul 11. A avut însă mai puţine centrări ca de obicei, într-adevăr nefiind nici oportunităţi.

Madson – Reveni titular după mai mult de o lună, brazilianul a făcut un meci prost. Fără incursiuni ofensive, nici măcar la recuperare nu mai este eficient ca anul trecut. Cei mai bine plătiţi jucători din lot, Madson, Curelea şi Ferfelea joacă rar şi când joacă o fac prost.

Mateiu – Ca şi în meciul cu Viitorul, n-a mai avut o prestaţie la fel de consistentă ca în restul sezonului. A greşit mai multe pase ca de obicei, s-a implicat în multe acţiuni fără viitor. Cea mai proastă idee a fost să execute lovitura liberă de la 16 metri ca o indirectă, în loc să tragă Zlatinski sau Vătăjelu direct.

Zlatinski – Este jucătorul pe la care trec aproape toate mingile la construcţie şi se ocupă de toate fazele fixe, deşi procentajul reuşitelor acestora este destul de scăzut. Cu Timişoara a fost defazat în faza de recuperare, deşi a alergat destul de mult.

Ivan – Căutat excesiv cu mingi de coechipieri cât timp a jucat, a fost destul de bine blocat în bandă. A jucat în stânga în prima parte şi în dreapta după pauză, poate trebuia încercat şi vârf, ţinând cont de prestaţia modestă a lui Curelea.

Bancu – A fost cel mai bun la Ovidiu şi cel mai slab în meciul cu Timişoara. Săndoi voia să-l schimbe, dar a mai rămas câteva minute pe teren datorită assist-ului dat lui Rocha.

Nuno Rocha – A marcat cu o execuţie deosebită şi a mai ratat 3 ocazii bune: un cap din 6 metri la centrarea lui Vătăjelu, la care vântul l-a derutat pe african, un şut de la marginea careului la care tot vântul parcă a scos mingea din cadrul porţii şi ratarea din prelungiri, la care avea două soluţii mai bune, să reia din prima, iar în dacă a preluat, putea plasa mingea în colţul lung. O situaţie similară a avut Florin Tănase de la Viitorul la gafa lui Dumitraş şi a finalizat perfect.

Băluţă – N-a mai jucat în ultimul timp şi când a intrat a vrut să impresioneze. A fost activ, dar n-a reuşit nimic important. A dat câteva pase bune şi a tras un şut mult peste poartă.

Curelea – Nu aduce niciun plus chiar dacă este titular sau intră pe parcurs. Ciudată folosirea lui în cuplu cu Bawab la Ovidiu, Săndoi folosind două vârfuri fără viteză într-un meci în care Craiova s-a apărat aproape în permanenţă. Cu Timişoara a intrat degeaba.

Herghelegiu – A jucat puţin, dar a reuşit şi o intercepţie şi a oferit şi două pase utile, inclusiv la ultima ocazie, a lui Rocha.