John Kerry a acceptat invitaţia ministrului de externe român de a veni la Bucureşti în 2016

0
151

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, s-a întâlnit ieri, în marja reuniunii miniştrilor NATO de externe, cu şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, acceptând invitaţia acestuia de a face o vizită oficială la Bucureşti, în 2016, informează MAE.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat al SUA, John Kerry, a remarcat rolul României de factor de stabilitate în regiune şi contribuţia la lupta anti-terorism, alături de SUA. “Secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil şi de încredere al României, evocând contribuţiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidenţiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice”, se arată într-un comunicat de presă MAE, remis MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române a reiterat că relaţia cu SUA rămâne un pilon al politicii externe şi de securitate a României, Comănescu subliniind “nivelul excelent” al relaţiilor bilaterale în domeniul politico-militar, dar şi interesul autorităţilor de la Bucureşti pentru consolidarea prezenţei SUA în România.

Evocând rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA, desfăşurată recent la Bucureşti, cei doi oficiali au accentuat importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.