Ce public, ce atmosferă! Ziua Naţională, sărbătorită cu două victorii senzaţionale la Polivalentă

1
229

Într-o Sală Polivalentă luată cu asalt de aproape 4.000 de oameni, care au creat o atmosferă fantastică, echipele masculine de volei şi baschet ale clubului SCM U Craiova au ieşit câştigătoare sâmbătă, de Ziua Naţională, din două încleştări extrem de dificile.

După Steaua, a venit şi rândul lui Dinamo!

Primii care au intrat în luptă au fost voleibaliştii! Învingători runda trecută contra Stelei (3-1), băieţii pregătiţi de Dănuţ Pascu n-au avut milă nici de cealaltă mare rivală bucureşteană, Dinamo, de care au dispus cu un sec 3-0. Egale în clasament înaintea rundei cu numărul nouă, pe locurile 4 şi 5, cu 15 puncte, cel două combatante au mers cap la cap în primul set, încheiat până la urmă la 22.

Oaspeţii au început mai bine actul secund, scor 4-1, însă oltenii noştri au revenit imediat, găsindu-se deja în avantaj la primul time-out tehnic, scor 8-5, dar şi la cel de-al doilea, 16-12. Finalmente a fost tot 25-22.

În setul trei, graţie unei evoluţii excelente a lui Bogdan Bratosin, craiovenii s-au aflat mai tot timpul la conducere, 14 la 9 şi 22 la 16. Dinamo nu a reacţionat şi aceleşi Bratosin a încheiat setul şi meciul cu un as, scor 25-19. Astfel a obţinut SCM trei puncte mai mult decât importante, urcând până pe treapta secundă (18p). La egalitate cu ex-liderul Tomis Constanţa, formaţie învinsă, de asemenea sâmbătă, de Unirea Dej (1-3), ceea ce a făcut ca ardelenii să preia şi şefia clasamentului (20p).

“A fost un meci cu o încărcătură foarte mare, pentru că debutam după aproape 20 de ani într-o sală care corespunde cerinţelor internaţionale. Am avut un public minunat, am reuşit o victorie extraordinară. Cred că ar trebui să fie un nou început pentru sportul craiovean inaugurarea acestei săli”, a spus după meci tehnicianul craiovean, Dănuţ Pascu.

“Cu aceşti suporteri nu ne bate nimeni la Craiova”

Cât priveşte confruntarea de baschet, SCM U Craiova a repurtat a şaptea victorie în 10 meciuri disputate din actuala stagiune a Ligii Naţionale, victimă căzându-i de această dată BC Timişoara, scor 83-76 (17-15, 26-19, 19-24, 21-18).

Craiovenii au dominat în permanenţă întâlnirea, plecarea lui Predrag Badnjarevici, după eşecul din Eurochallenge Cup, cu Kormend (Ungaria), lăsând urme adânci în evoluţia formaţiei de pe Bega.

Pentru SCM U au marcat Dzambici 24p, Habus 21p, Seals şi Bureau 12p, Drăguşin 8p, Orbeanu 4p şi Djurasovici 2p.

La finalul întâlnirii, antrenorul Craiovei, Andelko Mandici, a declarat: “Felicit echipa pentru această victorie, dar peste 70 la sută din victorie este a publicului care a fost fantastic. Cu aceşti suporteri nu ne bate nimeni la Craiova”.

Într-o ierarhie de 16, SCM U se află pe locul 9, cu 17 puncte. Tot atâtea puncte are însă şi ocupanta poziţiei a treia, BC Târgu Mureş, diferenţa fiind făcută de coşaveraj. Lider este Municipal Oradea, cu 19 puncte. Runda viitoare, în 5 decembrie, craiovenii se vor deplasa pe terenul Energiei Rovinari (locul 5).

 

Nei Guard i-a protejat pe „invincibili”

Anterior meciurilor prezentate mai sus, Sala Polivalentă a găzduit, joi seară, o gală de box profesionist, numită „Invincibilii”, gală la care, în meciul vedetă, Viorel Simion l-a învins pe filipinezul Ryan Shermona, prin abandon în runda a patra, după ce asiaticul s-a accidentat la picior şi n-a mai putut continua

Printre altele, unul din aspectele pozitive ale galei l-a reprezentat faptul că manifestarea sportivă nu a fost umbrită de nici un incident nedorit. De acest lucru s-au ocupat agenţii de pază ai firmei Nei Guard, care cu discreţie şi profesionalism au asigurat derularea spectacolului sportiv în cele mai bune condiţii.

1 COMENTARIU

  1. A fost un 1 dec.”Ziua nationala a Romaniei ” extraordinara pentru S.C.M. – Universitatea. Au fost 4 victorii superbe(2 gazduite de polivalenta una de sala mica(volei fete victorie cu Tg,Mures)si a 4-a victorie Baschet fem.la Oradea.

Comments are closed.