Păpuşarii de la „Colibri”, invitaţi la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie de la Bucureşti

0
66

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” din Bucureşti organizează, în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie a.c., cea de a VII-a ediţie a Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”. Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova a fost selecţionat să participe la eveniment cu spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului”, reprezentaţia urmând să aibă loc mâine, 4 decembrie.

Dramatizare de Valentin Dobrescu după cunoscutul basm al lui Ion Creangă, spectacolul îi aduce în scenă pe actorii Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu şi Daniel Mirea. Regia este semnată de Todor Valov (Bulgaria), scenografia – de Stefka Kyuvlieva (Bulgaria), iar muzica este realizată de Alin Macovei Moraru.

S-ar putea spune că „Fata babei şi fata moşneagului” sunt destul de… umblate! Şi asta pentru că spectacolul a participat anul acesta la mai multe turnee şi festivaluri. După cum a precizat Adriana Teodorescu, secretar literar al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, între 17 şi 25 martie a ajuns în regiunea Odesa, Ucraina, în cadrul unui proiect ICR. Apoi, în perioada 8-14 mai, a figurat pe afişul Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Scânteia de aur” de la Kragujevac, Serbia, unde a obţinut două premii: unul pentru regie, altul pentru scenografie. Câteva zile mai târziu, între 16 şi 24 mai, a fost prezentat la Festivalul Internaţional organizat de Teatrul de Marionete Arad (ediţie jubiliară – 60 de ani de la înfiinţare).