Social-democraţii nu sunt dispuşi la concesii

0
548

După multe discuţii în care cei de la PSD păreau să nu fie interesaţi de propunerea unei premier din partidul lor, iată că acum s-au decis. Marcel Ciolacu confirmă că social-democraţii sunt pregătiţi de guvernare. În declaraţiile sale, acesta a precizat că liberalii nu i-au contactat încă pentru o eventuală coaliţie.

Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, a decis să lămurească toate zvonurile cu privire la formarea unei coaliţii între liberali şi social-democraţi. Marţi seara, după şedinţa PNL în care s-a decis flexibilizarea mandatului, printr-o intervenţie telefonică la România TV, acesta a confirmat faptul că partidul său este pregătit pentru guvernare şi pentru negocieri. Deşi nu au fost contactaţi încă de PNL, ei sunt dispuşi la formarea unei coaliţii şi au oameni suficienţi pentru acest lucru.

În declaraţiile sale, Mihai Tudose susţine că social-democraţii sunt pregătiţi să facă faţă oricărei situaţii, iar decizia de a se implica în guvernare nu este ca o formă de ajutor oferită liberalilor, ci mai degrabă un ajutor pentru salvarea României din situaţia actuală.

„Înţeleg că cei de la PNL vor să se vadă întâi cu USR-ul. Ok, nu am înţeles de ce sunt ei lideri în aceste negocieri. Nu vă închipuiţi că noi stăm 24 de ore la Kiselef şi aşteptăm un telefon. Să vină domnul preşedinte în ţară, să convoace consultări. Vor să avem negocieri înainte, în regulă. Ceea ce pot să vă asigur este că vor fi făcute publice locul şi data întalnirii.

Nu am stabilit cine se duce la guvern. Nu s-a făcut la noi o listă, nu s-a vorbit nimic, nu s-a negociat nimic.

Ne întâlnim cu ei (n.r PNL), dacă se degajă o formulă de guvernare, acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne nu pentru unul singur. După ce vorbim cu ei ne întoarcem la partid, convocăm forul de conducere al partidului şi vedem ce facem. Vedem ce vor ei de la viaţă, dacă după aia conducerea partidului va primi un mandat, va urma o noua tură de negocieri.

Ideea de a intra la guvernare nu este pentru a salva PNL-ul, este pentru a salva ţara. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie, deciziile le vor lua partidul”, a declarat Mihai Tudose pentru România Tv.