Şcolile din Craiova şi Cârcea rămân în scenariul “roşu”

0
536
ISJ Dolj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. În conformitate cu Art. 3 al. 3 din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj nr. 47 din 02.11.2020, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile CRAIOVA și CÂRCEA rămâne în vigoare măsura instituită potrivit Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dolj nr. 36 din 19.10.2020, de suspendare temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura on-line (scenariul 3).
Măsura se aplică pentru 7 zile, începând cu data de 03.11.2020, ora 00.00, până la data de 09.11.2020, ora 24.00, urmând a fi reevaluate săptămânal, în funcție de evoluția epidemiologică.
Azi, 3 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare, se înregistrează următoarea situație:
– 285 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
– 154 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2): Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 126 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) (5 – Scenariul 3 COVID și 121 Scenariul 3- incidență): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.