În ultimele 24 de ore, amenzi de peste 27.000 de lei, pentru nerespectarea combaterii COVID – 19

0
458
Polițiștii doljeni împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea instituției prefectului,  continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.
Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar. Facem precizarea că în mai multe localităţi din judeţul Dolj, s-a instituit obligaţia purtării măstii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise,  astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte. Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei. Reamintim faptul că organizarea de  evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Dolj. În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste  450 de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate aproximativ 220  de societăți comerciale,  290 de locaţii de interes,  400 mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 4400 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 181 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27.000   de lei. Dintre acestea, 175 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.